De sportieve wraak van Balotelli op de coach die hem hersenloos noemde

Reacties

Met het geheugen van Mario Balotelli blijkt niets mis te zijn. Toen de aanvaller dinsdagavond scoorde tegen Besiktas, voelde dat voor hem als sportieve wraak op een oude vijand.

De sportieve wraak van Balotelli op de coach die hem hersenloos noemde
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
3 - 3
Adana Demirspor
Adana Demirspor

Besiktas leek dinsdag op weg naar een zekere zege in de Süper Lig, toen het een 3-0 voorsprong nam tegen Adana Demirspor. Voor de tegenstander van Ajax in de Champions League ging het echter toch nog mis: in de zevende minuut van de blessuretijd maakte Britt Assombalonga op aangeven van Balotelli de 3-3. Balotelli had even daarvoor zelf voor de aansluitingstreffer gezorgd.

De Italiaan vierde zijn doelpunt op een opvallende manier. Hij zocht contact met Besiktas-coach Sergen Yalcin en tikte op zijn hoofd, om Yalcin duidelijk te maken dat hij wel degelijk hersenen heeft (zie video onder). De Besiktas-trainer had daar acht jaar geleden zijn vraagtekens bijgezet, nadat Balotelli twee jaar eerder op een wel zeer opmerkelijke manier een grote kans had verprutst.

Balotelli was in 2011 nog speler van Manchester City, dat in de voorbereiding tegen LA Galaxy speelde. De aanvaller probeerde in dit oefenduel te scoren met een hoogstandje, maar dit mislukte hopeloos. Coach Roberto Mancini was woedend en haalde Balotelli direct naar de kant. De beelden van dit moment zijn nog vaak voorbijgekomen in voetbalprogramma's. Yalcin besprak de misser in zijn rol als analist ook eens. 'Balotelli heeft geen hersenen. Als ik in Mancini zijn schoenen stond, zou ik hem ontslaan', stelde de Turk.

Zo'n acht jaar later bleek dinsdagavond dat Balotelli deze opmerking nog niet vergeten was. 'Dit is de eerste keer dat ik een speler zoiets heb zien doen tegen een manager', zei Yalcin na afloop. 'Ik begrijp niet waarom hij dit deed. Misschien komt het omdat hij vorig jaar niet naar Besiktas kon komen. Dit zegt wel alles over zijn persoonlijkheid.'

zo vierde balotelli zijn goal van dinsdagavond

de misser van balotelli tegen la galaxy uit 2011

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.