De spits die niet scoort: vormdip Haaland plaatst Dortmund voor raadsel

Reacties

Sinds Mino Raiola een rondreis door Europa hield om met de internationale topclubs te praten over Erling Haaland, lijkt de Noorse spits zijn neusje voor doelpunten een beetje kwijt te zijn. Woensdagavond wilde het weer niet lukken tegen Union Berlin.

De spits die niet scoort: vormdip Haaland plaatst Dortmund voor raadsel
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
Union Berlin
Union Berlin

Haaland miste in dat duel onder meer een penalty, voor de tweede keer dit seizoen, en liet ook enkele andere grote kansen onbenut. En dus lukte het hem geen vervolg te geven aan zijn optreden van afgelopen zaterdag, toen hij met twee goals tegen Werder Bremen voor het eerst sinds 20 maart weer scoorde voor Borussia Dortmund.

'Ik weet niet waar het aan ligt', zei trainer Edin Terzic na afloop in Duitse media allereerst over de gemiste penalty. 'We oefenen op penalty's in de training. Het is ergerlijk dat het de laatste tijd het geval is. Maar we zijn blij dat de rebound erin ging.' Dat was te danken aan Marco Reus, nadat Haaland ook de rebound er niet in kreeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was niet de enige keer dat de normaal zo trefzekere Noor woensdagavond geen succes had. Wat is er aan de hand met hem? Terzic weet het ook niet. 'Hij had drie of vier goede kansen, maar was te haastig en ongelukkig in de afronding. We zijn eraan gewend dat hij ze erin schiet en zijn daarom een beetje verrast.'

Bekijk hier het ongelukkige optreden van Erling Haaland.

Duitse media leggen de link met de transferperikelen. Want sinds Raiola met het grote aantal geïnteresseerde clubs in gesprek ging, stokte de productie van Haaland opmerkelijk genoeg. Terzic wil het niet te groot maken. 'Borussia Dortmund staat er om bekend dat ze een spits hebben die niet scoort', stelde hij met een knipoog.

Champions League
Voor de kansen op Champions League-voetbal zou het prettig zijn als Haaland het vizier zaterdag weer op scherp heeft in het cruciale duel met nummer vier VfL Wolfsburg. Dat de toekomst van de Noor ook afhangt van CL-plaatsing, ontkende directeur Michael Zorc. 'Op welke plek we ook eindigen, Erling zal bij ons blijven spelen.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Haaland volgt voetbal-studie: 'Hij heeft dezelfde loopactie als Messi'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.