De Simeone-vloek: 655 miljoen euro verder, maar nog altijd op zoek

Reacties

Atlético Madrid doet ook dit seizoen weer mee in de top van La Liga. Zelfs na het vertrek van Juanfran, Lucas Hernández, Diego Godín en Filipe Luís heeft Diego Simeone een defensie samengesteld die, wederom, verbloemt dat er voorin maar weinig van klopt in het Wanda Metropolitano.

De Simeone-vloek: 655 miljoen euro verder, maar nog altijd op zoek
© Pro Shots

Het mag inmiddels met recht de Simeone-vloek genoemd worden: de onkunde van Atlético Madrid als het gaat om het vinden van trefzekere aanvallers op de transfermarkt. De Argentijnse succestrainer wordt terecht geroemd om de successen die hij boekt met zijn ploeg en om de manier waarop hij opbokst tegen grootmachten Barcelona en Real Madrid, maar het halen van aanvallers kan beter niet aan de voormalige middenvelder overgelaten worden.

Jackson Martínez, één van de peperdure miskopen van Atlético Madrid.
© Pro Shots
Jackson Martínez, één van de peperdure miskopen van Atlético Madrid.

Simeone werd in 2011 aangesteld als nieuwe trainer van Atlético Madrid en haalde sindsdien Radamel Falcao, David Villa, Ángel Correa, Alessio Cerci, Mario Mandzukic, Antoine Griezmann, Fernando Torres, Raúl Jiménez, Yannick Carrasco, Jackson Martínez, Luciano Vietto, Kévin Gameiro, Vitolo, Diego Costa, Gelson Martins, Thomas Lemar, Álvaro Morata, Nikola Kalinic en João Félix binnen als verse aanvallers. Het kostenplaatje? Een slordige 655 miljoen euro.

Het rendement van al die aankopen mag met recht bedroevend genoemd worden. Falcao was een schot in de roos, zoals Griezmann dat ook was. Villa had zijn waarde, net als Mandzukic. Eigenlijk viel de rest vooral enorm tegen. Torres was na zijn terugkeer nooit meer de Torres die men in Madrid gewend was, voor Diego Costa geldt eigenlijk hetzelfde. Cerci, Jiménez, Martínez, Vietto, Gameiro, Vitolo, Martins, Lemar en Kalinic worden keihard als miskoop bestempeld. Supertalent Félix krijgt nog even de tijd, Morata wisselt goede periodes af met veel mindere.

Ook wonderkind João Félix heeft Madrid nog niet kunnen betoveren.
© Pro Shots
Ook wonderkind João Félix heeft Madrid nog niet kunnen betoveren.

Het was Griezmann die enkele jaren verbloemde dat Atlético onder leiding van Simeone wel erg vaak kampt met een spitsenprobleem. De Fransman werd gehaald als vleugelspits, bleek uiteindelijk op zijn best als schaduwspits maar haalde ook als spits een hoog niveau door zijn ongekende talent. Nu Griezmann vertrokken is, blijkt dat Morata, Costa en ook wonderkind Félix die erfenis nog niet kunnen dragen. Atlético scoorde dit seizoen in achttien competitieduels pas twintig keer. Slechts acht clubs komen nog moeilijker tot scoren.

Omdat Simeone zijn defensie en middenveld toch weer dicht heeft weten te timmeren, staat Atlético wel op een verdienstelijke vierde plaats met 32 punten, slechts zeven minder dan koploper Barcelona. Hoe de Argentijnse coach denkt dat gat te kunnen dichten? Er moet weer met geld gesmeten worden, uiteraard. De jacht op een nieuwe spits is geopend, de namen van onder anderen Olivier Giroud, Lautaro Martínez, Paco Alcácer en Timo Werner worden genoemd. Succes El Cholo, je zult het nodig hebben!

Vr 3 jan. 2020

Za 4 jan. 2020

Zo 5 jan. 2020

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.