'De oom' van Real Betis breekt record op record

Reacties

Joaquín heeft opnieuw een record gevestigd bij Real Betis. De 38-jarige clubicoon speelde vrijdag tegen Osasuna (0-0) zijn 308ste competitieduel voor de club uit Sevilla.

'De oom' van Real Betis breekt record op record

De Spanjaard is ondanks zijn leeftijd nog topfit en schrijft daardoor in meerdere opzichten geschiedenis. Vorige week werd Joaquín door zijn optreden tegen Getafe (1-1, hij scoorde uit een strafschop) de Andalusiër met de meeste wedstrijden in La Liga ooit (522). Bovendien is hij de speler met de meeste zeges op het hoogste niveau zonder voor Real Madrid, Barcelona of Atlético Madrid te spelen.

Dat is een van de redenen waarom Joaquín zo geliefd is in Spanje. De routinier is – net als Betis van oudsher – van het volk. Joaquín is dol op het spel en valt graag op: in 2005 gaf hij de gewonnen Copa del Rey een promintente plek bij zijn bruiloft. Tegenwoordig is hij vanwege zijn humor een graag geziene gast in praatprogramma's. Ziggo Sport-commentator Sierd de Vos noemde hem onlangs treffend 'de René van der Gijp van Spanje'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is ongelooflijk: Joaquín is al twintig seizoenen prof. Dit seizoen gaat hij vermoedelijk José Ramón Esnaola van de troon stoten als speler met de meeste wedstrijden voor Betis. Esnaola stond twaalf seizoenen onder de lat bij Betis; buitenspeler Joaquín is bezig aan zijn elfde seizoen voor zijn grote liefde.

Op 8 april 2000 maakte hij zijn eerste goal voor Betis. Dat is 19 jaar, 5 maanden en 13 dagen geleden. Tweeënhalf jaar later werd een andere smaakmaker uit La Liga, Barcelona-talent Ansu Fati (16), geboren.

Hoewel Joaquín een ouwelijke bijnaam krijgt van zijn trainer Rubi, is hij van plan er minstens nog een jaar aan vast te plakken. Rubi kende vorige week geen twijfel na de vroege rode kaart voor William Carvalho en liet Joaquín lang staan. 'Hij speelde 88 minuten, maar hij had ook de volledige 95 minuten kunnen spelen. Met een man minder, loopt de oom voor twee. Zolang hij zo sterk is, is het duidelijk dat het goed zit', tekende ElDesmarque op.

Daar sluit Joaquín zich bij aan. 'Als ik hier kom, dan is het om te spelen. Anders kan ik beter thuisblijven. Ik zeg altijd dat je in het leven je gevoel moet volgen', zei hij tegen ABC over de gesprekken met Betis over de zoveelste contractverlenging.

Vice-president José Miguel López Catalán heeft aangekondigd dat Joaquín carte blanche krijgt in de onderhandelingen. 'Dat zegt hij omdat hij weet dat ik weinig meer bezit', zei de oom met een grote grijns, omdat het tegendeel waar is zolang hij bij Betis speelt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Joaquín
Meer over Joaquín
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.