De onbreekbare band tussen Müller en Bayern: zelfs voor 100 miljoen niet te koop

Reacties

Zoals Laurel bij Hardy hoort en het bruggetje van Bartlehiem bij de Elfstedentocht, zo kunnen Thomas Müller en Bayern München niet los van elkaar worden gezien. De publiekslieveling zette dinsdag zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis.

De onbreekbare band tussen Müller en Bayern: zelfs voor 100 miljoen niet te koop
© Pro Shots

'Deze club zie ik niet als een werkgever. Het is mijn passie.' Het zijn veelzeggende woorden van Müller op de dag waarop bekend werd dat hij zijn samenwerking met Bayern München voortzet tot op papier halverwege 2023. De allrounder is nu al twee derde van zijn dertigjarige leven verbonden aan Bayern, de club die hem in 2000 uitnodigde om aan te sluiten bij de jeugdopleiding.

Bayern beschouwt Müller als een speler waarmee fans zich kunnen identificeren in een tijd waarin boegbeelden dun gezaaid zijn. Na het afscheid van Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben en Franck Ribéry is Müller samen met Manuel Neuer en David Alaba een van de weinige spelers die al jarenlang vertrouwd is met het clubmotto Mia san Mia. Waarbij Müller ook nog is opgegroeid op een flinke steenworp afstand van München.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Müller, die in het seizoen 2008/09 debuteerde onder Jürgen Klinsmann en een seizoen later doorbrak onder Louis van Gaal, is sinds de aanstelling van Hansi Flick weer helemaal opgebloeid. Zijn ontslagen voorganger Niko Kovac verspeelde pas echt het krediet bij de fans met zijn opmerking dat hij Müller heus wel enkele minuten zou inzetten als de nood aan de man zou zijn. Van een clubicoon blijf je af: supporters vreesden dat de Raumdeuter, een speler die ruimtes binnendringt, zou aansturen op een buitenlands avontuur. Een transfer die er in 2015 al bijna kwam. Destijds had het Manchester United van Van Gaal liefst honderd miljoen euro voor hem over. 'Hij is niet te koop, er hangt geen prijskaartje om zijn nek', was de duidelijke reactie van Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Met zijn nieuwe verbintenis op zak is de kans levensgroot dat Müller zijn pensioen als voetballer haalt in een Bayern-shirt. Gezien zijn overvolle prijzenkast (onder meer acht landstitels en natuurlijk de Champions League en Wereldbeker in 2013) is de middenvelder annex aanvaller allang toegetreden tot het pantheon der Bayern-grootheden.

Staat Thomas Müller in het beste Bayern sinds 2000? Tekst gaat door onder de video:

Beste Bayern sinds 2000: Kroos, Lewandowski en natuurlijk 'Robbéry'

Müller bekleedt de achtste plaats op de lijst van Bayern-spelers met meeste Bundesliga-duels. Een plek direct onder lijstaanvoerder Sepp Maier lijkt haalbaar als hij de komende drie jaar regelmatig wordt ingezet. Naamgenoot Gerd Müller is nu nog de veldspeler met de meeste Bayern-duels, maar de achterstand van Thomas Müller - 84 wedstrijden - lijkt niet onoverbrugbaar. Oliver Kahn, de nummer twee op de lijst en nu deel uitmakend van het Bayern-bestuur, bewierookte de honderdvoudig Duits international dinsdag: 'Thomas drukt al meer dan tien jaar zijn stempel op Bayern met zijn fantastische spel en zijn sympathieke voorkomen.'

Meeste Bundesliga-duels voor Bayern München:

Speler Bundesliga-duels voor Bayern München
Sepp Maier 473
Oliver Kahn 429
Gerd Müller 427
Georg Schwarzenbeck 416
Klaus Augenthaler 404
Franz Beckenbauer 396
Bernd Dürnberger 375
Thomas Müller 343
Bastian Schweinsteiger 342
Mehmet Scholl 334
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer T. Müller
Meer over T. Müller
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.