Bayern doet opnieuw belangrijke zaken tijdens coronastop

Reacties

Thomas Müller heeft zijn contract met Bayern München verlengd tot medio 2023. De oude verbintenis van de dertigjarige middenvelder annex aanvaller liep in 2021 af.

Bayern doet opnieuw belangrijke zaken tijdens coronastop
© Pro Shots

Het is de tweede keer in korte tijd dat de Duitse topclub met belangrijk nieuws naar buiten komt. Vrijdag werd bekend dat trainer Hansi Flick zijn verbintenis tot medio 2023 heeft verlengd.

Sinds de aanstelling van Flick speelt Müller, die onder de ontslagen Niko Kovac vaak buiten de basis viel, weer als vanouds. De voormalige rechterhand van bondscoach Joachim Löw laat de voorheen zo stroef draaiende Rekordmeister weer swingen en Müller speelt als verdeelstation een cruciale rol. Met zestien assists mag de wereldkampioen van 2014 zich aanvoerder van het 'schaduwschuttersklassement' van de Bundesliga noemen.

'Thomas is een speler waarmee de fans zich identificeren', zegt Bayerns 'td' Hasan Salihamidzic op de clubsite. 'We weten wat we aan hem hebben en andersom weet hij wat hij aan Bayern heeft. We hebben geen lange gesprekken hoeven te voeren.'

Müller voegt daaraan toe. 'Het genoot absoluut mijn voorkeur om hier te verlengen. Ik zit hier al twee derde van mijn leven, we vechten voor elkaar. Deze club zie ik niet als een werkgever. Het is mijn passie.' Met de nieuwe deal zullen de geruchten dat de honderdvoudig international op korte termijn een buitenlandse transfer maakt verstommen.

Müller vierde in augustus 2008 zijn officiële Bayern-debuut onder trainer Jürgen Klinsmann. Onder Louis van Gaal beleefde hij in het seizoen 2009/10 zijn doorbraak. De allrounder pakte liefst acht Bundesliga-titels, vijf DFB-Pokals en natuurlijk de Champions League-titel van 2013.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.