De Ligt ziet ruimte voor verbetering en verklaart tegengoal

Matthijs de Ligt is tevreden over de 3-1 zege van Ajax op Dinamo Kiev in de play-offs voor de Champions League. De negentienjarige aanvoerder denkt dat zijn ploeg nog beter kan in de return van volgende week dinsdag en legt uit hoe de Oekraïense gelijkmaker tot stand kwam.

De Ligt stelde tegenover Veronica dat de 1-1 van Tomasz Kedziora behoorlijk uit de lucht kwam vallen. 'Ik heb het idee dat we na de 1-0 ook goed speelden. We hielden de druk erop en creëerden kansen. Maar ze krijgen twee kansen uit standaardsituaties', aldus de verdediger, die niet vrijuit ging bij de tegengoal. 'De eerste wordt weggewerkt, waardoor ze weer een corner kregen. Dan wordt de bal voorgegooid en doorgekopt. Andre (Onana, red.) redt, maar daarna staan er twee man vrij. Ik was mijn man niet kwijt, maar stond er wel ver vanaf.'

Ondanks de tegenvaller speelden de Amsterdammers overtuigend voor rust. Het spel in de tweede helft was voor verbetering vatbaar, vond De Ligt. 'In de eerste helft controleren we de wedstrijd, in het begin van de tweede helft ook. Op het einde liepen we teveel naar achteren en vloeiden de krachten weg. Toen lieten we Dinamo het spel maken en hadden we meer druk op de bal moeten zetten. We waren de bal ook snel kwijt.'

'We hebben een goed resultaat geboekt, maar we zijn er nog niet. We kunnen tevreden terugkijken en hebben een prima uitgangspositie', concludeerde de captain. 'We hadden meer kansen om te scoren, want we hebben de paal en lat geraakt. Maar 3-1 is een verdiende uitslag.'