De Ligt trots op 'heel goed' Ajax

Reacties

Via een 0-2 overwinning op AEK Athene verzekerde Ajax zich van een plek in de knock-outfase van de Champions League, aanvoerder Matthijs de Ligt is trots.

De Ligt trots op 'heel goed' Ajax

'We hebben in vijf wedstrijden elf punten gepakt, dan kun je zeggen dat je het heel goed gedaan hebt in deze poule', kijkt De Ligt met Veronica naar de groep van Ajax, waar Bayern München, Benfica en AEK Athene de tegenstanders zijn. 'We waren al trots dat we de Champions League haalden, nu gaan we ook nog door naar de knock-outfase. Het is lang geleden, des te mooier dat wij het nu doen.'

Voor het eerst in dertien seizoenen is Ajax er weer bij als er geloot wordt voor de achtste finale van het elitetoernooi, op 17 december krijgen de Amsterdammers te horen wie de tegenstander is in de knock-outfase. 'We hebben nog een wedstrijd te gaan', kijkt De Ligt alvast vooruit naar het thuisduel met Bayern München. Ajax kan groepswinnaar worden bij een goed resultaat. 'Als je de eerste plek haalt heb je meteen een heel andere uitgangspositie', weet De Ligt.

De groepswinnaar wordt gekoppeld aan een runner-up uit een andere groep. De knock-outfase wordt na de winterstop afgewerkt, Ajax treft Bayern München in de Johan Cruijff Arena op 12 december.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
4
2
0
15-5
+10
14
2
Ajax
6
3
3
0
11-5
+6
12
3
Benfica
6
2
1
3
6-11
-5
7
4
AEK Athens
6
0
0
6
2-13
-11
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VI's Freek Jansen na AEK Athene - Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.