'De Ligt moet maanden toekijken door operatie aan schouder'

Reacties

Matthijs de Ligt moet een groot deel van het begin van het nieuwe seizoen missen. De twintigjarige verdediger van Juventus wordt eindelijk geopereerd aan zijn schouder en voor het herstel staat twee tot drie maanden.

'De Ligt moet maanden toekijken door operatie aan schouder'
© Pro Shots

De rechterschouder van De Ligt schoot op 23 november uit de kom, maar drie dagen later deed hij gewoon mee tegen Atlético Madrid. De verdediger heeft in de afgelopen maanden last gehouden van het gewricht. Juventus kon hem mede door blessures van Giorgio Chiellini en Merih Demiral echter niet missen en dus werd een mogelijke operatie steeds weer naar voren geschoven.

Nu het seizoen voorbij is na de uitschakeling in de Champions League tegen Olympique Lyon kan De Ligt zich op zijn herstel gaan richten. Dat duurt volgens Tuttosport twee tot drie maanden. De Nederlander wordt de Italiaanse krant pas begin november terug verwacht bij Juve, dat zaterdag Andrea Pirlo aanstelde als opvolger van de ontslagen Maurizio Sarri.

Voor De Ligt betekent het ook dat hij de interlands van Oranje begin september moet missen. Het Nederlands elftal speelt in de Nations League op 4 september tegen Polen en op 7 september tegen Italië. Het nieuwe seizoen in de Serie A begint op 19 september.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.