De Ligt laat spelend met armbrace Bayern juichen

Matthijs de Ligt heeft zijn basisdebuut bij Bayern München extra kleur gegeven. De Oranje-international maakte zondag tegen VfB Bochum de 0-2.

© Imago
VfL Bochum
VfL Bochum
0 - 7
Bayern München

Vrijdag stond er nog een vraagteken achter de naam De Ligt. Een handblessure kon een streep zijn door plannen van trainer Julian Nagelsmann, die vrijdag liet weten dat hij wat van plan was met de Oranje-international.

Dankzij een brace om zijn linkerarm kon de trainer zijn plannen met De Ligt ten uitvoer brengen. Dat behelsde een plaats in de basis voor de verdediger, die hiervoor genoegen had moeten nemen met twee korte invalbeurten.

De Ligt betaalde het vertrouwen van Nagelsmann terug. Halverwege de eerste helft luisterde hij deze speciale dag op met een treffer. Na een corner van Joshua Kimmich kopte de Oranje-international bij de tweede paal raak.

Het was de 0-2 voor Bayern, dat al in de vijfde minuut op voorsprong was gekomen. Leroy Sané zette de succesvolle aanval op. De aanvaller combineerde met Thomas Müller, Marcel Sabitzer en Kingsley Coman de defensie van VfL Bochum dol om vervolgens hard in de korte hoek uit te halen.