De Ligt komt na nieuwe zeperd Bayern met verklaring voor slechte serie

Matthijs de Ligt heeft zich na de nieuwe miskleun van Bayern München uitgelaten over het gebrek aan vechtlust bij zijn ploeg. Bayern, met De Ligt de hele wedstrijd in het veld, wist bij FC Augsburg (1-0) voor de vierde keer op rij niet te winnen in de Bundesliga.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 0
Bayern München

Ondanks een enorm veldoverwicht met 77 procent balbezit kreeg Bayern het niet voor elkaar het naburige Augsburg van zich af te schudden. De Ligt, die net als Jeffrey Gouweleeuw aan de overzijde de volle negentig minuten maakte in het hart van de defensie, deed na afloop zijn woordje. 'We hebben geweldige spelers, veel kwaliteit en kunnen geweldig voetballen, maar we missen een killersmentaliteit om duels uit te vechten en wedstrijden te winnen. Soms moet je ook vechten.'

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 59ste minuut en kwam op naam van Mërgim Berisha. 'Je zag vandaag dat Augsburg harder knokte dan wij. Dan verlies je zulke wedstrijden', aldus De Ligt, die zag hoe Ryan Gravenberch het hele duel op de bank bleef en Noussair Mazraoui na een uur naar de kant ging.

Voor Bayern betekende de nederlaag de slechtste serie in de Bundesliga sinds 2001. Voorafgaand aan de zeperd bij Augsburg speelde Der Rekordmeister gelijk tegen Borussia Mönchengladbach (1-1), Union Berlin (1-1) en VfB Stuttgart (2-2).

Crisis?
Van een crisis weigert De Ligt desondanks te spreken. 'In de ploeg spreken we nooit over een crisis, dat doen de mensen rond de club: de fans en de mensen op televisie. We moeten nu allemaal in de spiegel kijken, want dit was echt niet goed genoeg. In de drie wedstrijden hiervoor waren we ook niet goed genoeg. We moeten beter zijn en nederig worden. Dit mag niet nog een keer gebeuren.'

Borussia Dortmund versloeg aartsrivaal Schalke 04 in de Kohlenpottderby (1-0) en heeft als koploper van de Bundesliga nu een voorsprong van drie punten op Bayern. Op zaterdag 8 oktober staan Dortmund en Bayern tegenover elkaar in het Signal Iduna Park.