De Ligt in illuster rijtje tieners met openingsgoal tegen Spurs

Reacties

Matthijs de Ligt opende namens Ajax al na vijf minuten de score in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. De negentienjarige captain van Ajax schaarde zich daarmee in een fraai rijtje tieners die ook trefzeker waren in de halve eindstrijd van het miljardenbal. 

De Ligt in illuster rijtje tieners met openingsgoal tegen Spurs
Ajax
Ajax
2 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De allereerste tiener die trefzeker was in een halve finale van de Champions League (zoals het toernooi sinds 1992/93 heet) was eveneens een Ajacied. De destijds negentienjarige Nordin Wooter verzorgde in 1996 op weg naar de finale de 0-3 op bezoek bij Panathinaikos. Obafemi Martins volgde de Nederlander in 2003 op door namens Internazionale de 1-1 te maken tegen AC Milan. De Nigeriaan, toen achttien jaar, kon daarmee uitschakeling echter niet voorkomen. De derde tiener was Kylian Mbappé (18) in het seizoen 2016/17. De Fransman tekende namens AS Monaco voor de 2-1 op bezoek bij Juventus. Ook dat was niet voldoende voor een plekje in de finale.

De Ligt mag zich dus door zijn kopgoal in de vijfde minuut van de halve finale tegen Tottenham Hotspur de vierde tiener noemen die trefzeker is in de halve finale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.