De Ligt: 'Ik heb Nagelsmann nog een bericht gestuurd'

Reacties

Matthijs de Ligt had het vertrek van Julian Nagelsmann tijdens de interlandperiode niet zien aankomen. De Oranje-international maakt duidelijk dat hij persoonlijk bij Bayern München in ieder geval geen tegenstander was van de 35-jarige coach.

De Ligt: 'Ik heb Nagelsmann nog een bericht gestuurd'
© Pro Shots

De Ligt heeft op meerdere vlakken een roerige interlandperiode beleefd. De ex-Ajacied werd ziek voor het eerste duel met Frankrijk en keerde tegen Gibraltar terug in de basis. In de tussentijd werd bij zijn club Nagelsmann vervangen door Thomas Tuchel. De Ligt zag dat niet aankomen, vertelt hij na de 3-0 overwinning op Gibraltar. 'Nee, ik was verrast. We staan tweede in de competitie, zitten in de kwartfinale van de beker en in de kwartfinale van de Champions League. Er is nog alles om voor te spelen', reageert De Ligt.

De 23-jarige verdediger noemt het ontslaan van Nagelsmann 'een harde beslissing'. 'Maar ik denk ook dat Tuchel een trainer is die ons goed kan helpen', zegt De Ligt, die de verhalen uit Duitse media dat er een schifting in de kleedkamer was bij Bayern relativeert.

De Ligt: 'Ach, de Duitse pers; dat zegt genoeg. Ik had een goede relatie met de trainer en zijn staf. Dus het was even slikken. Ik heb nog even contact met hem gehad. Heb hem een bericht gestuurd, om hem te bedanken voor alles wat hij me heeft geleerd. Dat vond ik wel zo netjes. Hij wilde me heel graag hebben bij de club en is belangrijk voor mij geweest. Ook dankzij hem heb ik de laatste maanden belangrijke stappen in mijn ontwikkeling gezet.'

Terug in München gaat De Ligt toewerken naar de topper van zaterdag. Koploper Borussia Dortmund komt dan op bezoek. Het verschil tussen Bayern en Dortmund is nu één punt.

Lees het volledige verhaal met Matthijs de Ligt op VI PRO.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.