De Ligt gespaard door verwoestende media: 'Juve, waar ben je?'

Reacties

Matthijs de Ligt beleefde woensdag in Lyon letterlijk én figuurlijk een pijnlijke avond. Toch is de Nederlander een van de weinige spelers die wordt gespaard door de kritische Italiaanse media.

De Ligt gespaard door verwoestende media: 'Juve, waar ben je?'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 0
Juventus
Juventus

Juventus schoot in Frankrijk geen enkele keer op doel en ging met 1-0 onderuit tegen Lyon. Het doelpunt van Lucas Tousart viel op het moment dat De Ligt niet binnen de lijnen stond. De Nederlander moest zich laten behandelen aan een hoofdwond die hij had opgelopen bij een ongelukkig moment voor het strafschopgebied. Na een corner kreeg De Ligt de schoen van ploeggenoot Alex Sandro in zijn gezicht.

'Dat het doelpunt van Tousart viel op het moment dat De Ligt behandeld werd, was geen toeval', stelt Calciomercato. Het Italiaanse medium beoordeelt het optreden van de Oranje-international met een 6. Daarmee is hij de best beoordeelde verdediger: Leonardo Bonucci en Alex Sandro moeten het doen met een 4,5, Danilo met een 5,5.

De Italiaanse media zijn het over een ding eens: Miralem Pjanic was veruit de slechtste man op het veld. 'Met hem speelde Juventus met een man minder', luidt het pijnlijke commentaar van Calciomercato. 'Als Juventus geen een keer op doel schiet, is dat zeker ook zijn fout', concludeert La Gazzetta dello Sport.

Ook Angelo Di Livio, de oud-speler van Juve die namens JuveNews cijfers mocht uitdelen, was uiterst kritisch op Pjanic. 'Hij was meer schadelijk dan nuttig voor het team', zei Di Livio over de Bosniër, die tegen zijn oude club speelde. De Ligt was volgens Di Livio 'veel beter dan Bonucci', maar moet het doen met een 5,5 van de clubicoon.

Ondertussen maken de Italiaanse kranten zich ernstig zorgen over het voetbal van Juventus. Er is al een tijdje kritiek op wat De Oude Dame laat zien en woensdag werd volgens de media het dieptepunt bereikt. 'Dit was het slechtste Juventus van het seizoen en een van de slechtste wedstrijden uit de afgelopen negen jaar', schrijft Tuttosport.

'Juve, waar ben je?', kopt La Gazzetta dello Sport op de voorpagina van de krant van donderdag. 'Het is grijs', vat Corriere dello Sport de gemoedstoestand samen. 'Een lelijk Juventus verliest van Lyon.' Tuttosport maakt zich zorgen: 'Dit is niet Juventus!' De return tegen Lyon staat voor dinsdag 17 maart op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.