Geen schot op doel voor Juve: Sarri haalt uit naar hardleerse spelers

Juventus beleefde woensdag op bezoek bij Olympique Lyon een avond om snel te vergeten. Maurizio Sarri was na de 1-0 nederlaag in Frankrijk woedend op, en zeer teleurgesteld in, zijn spelers.

Olympique Lyonnais
1 - 0
Juventus
Juventus

Sarri was begonnen met Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala in zijn voorhoede, terwijl Gonzalo Higuaín nog mocht invallen. Toch noteerde Juventus in Lyon geen enkel schot op doel. Het was voor het eerst in ruim vijf jaar dat dit gebeurde voor de Italiaanse grootmacht in een Champions League-duel. De laatste keer was in oktober 2014, tegen Diego Simeone's Atlético Madrid.

Na de nederlaag liet Sarri weten dat hij wel wist waarom Juventus nauwelijks gevaarlijk was geworden. De coach krijgt 'Sarriball' er maar niet in bij zijn spelers. 'Het is moeilijk om uit te leggen waarom, maar in de eerste helft lieten we de bal veel te langzaam rondgaan', bromde de oefenmeester. 'De tegenstander zette druk, veroverde de bal en scoorde. We misten vastberadenheid en agressie bij het aanvallen, en voor vijftien minuten ook bij het verdedigen.'

'De tweede helft was beter, maar het was niet goed genoeg voor een Champions League-wedstrijd', vervolgde Sarri. 'Ik snap niet waarom ik deze spelers het belang van de bal snel rondspelen niet kan laten begrijpen. Dit is fundamenteel. We blijven eraan werken en vroeg of laat zal het eindelijk in de hoofden van de spelers komen. Ik blijf het ze maar zeggen, maar we blijven te langzaam passen, waardoor we ook verkeerd opgesteld staan.'

Het is niet zo dat Sarri nooit ziet wat hij wil zien. Dit gebeurt echter op de verkeerde momenten. 'Dinsdag op de training ging de bal twee keer zo snel rond als in deze wedstrijd. Het zou juist omgekeerd moeten zijn', mopperde Sarri. 'De laatste tijd doen we veel dingen beter op de trainingen dan in de wedstrijden. Ik vond het drukzetten van Lyon nog niet eens zo sterk. Wij waren gewoon te langzaam, versnelden nooit. En als je dat niet doet, dan zal je ook geen kansen creëeren.'

Juventus komt zondagavond weer in actie: dan wacht de competitietopper tegen Internazionale. De return tegen Lyon staat voor dinsdag 17 maart op het programma.