De Ligt, De Jong en Lozano verdienen plekje in UEFA-elftal

Reacties

Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hirving Lozano hebben indruk gemaakt in de groepsfase van de Champions League. Het drietal uit de Eredivisie is door de UEFA opgenomen in het zogenaamde 'breaktrough' elftal van het miljardenbal.

De Ligt, De Jong en Lozano verdienen plekje in UEFA-elftal

Voor het team kwamen enkel spelers jonger dan 24 jaar oud in aanmerking. Bovendien werd er alleen gekeken naar spelers die dit kalenderjaar hun debuut maakten in de Champions League, of nog maar heel weinig ervaring hadden in dit toernooi en in 2018 hun definitieve doorbraak beleefden.

De UEFA heeft gekozen voor een 3-4-3-opstelling, waarin Ajax-aanvoerder De Ligt met Milan Skriniar (Internazionale) en Andy Robertson (Liverpool) de achterhoede vormt. Odisseas Vlachodimos van Benfica is de keeper in het elftal; het middenveld wordt gevormd door De Jong (Ajax), Houssem Aouar (Olympique Lyon), Arthur (Barcelona) en Nikola Vlasic (CSKA Moskou).

Ook voor de voorhoede heeft de UEFA voor een speler van de Nederlandse velden gekozen. PSV'er Hirving Lozano maakt het elftal met Cengiz Ünder van AS Roma en Jadon Sancho van Borussia Dortmund compleet.

Voor Ajax krijgt het avontuur in de Champions League nog een vervolg. De Ligt en De Jong nemen het in de achtste finales van het toernooi op tegen titelhouder Real Madrid. Voor PSV'er Lozano is het Europese avontuur van dit seizoen al voorbij.

Frenkie de Jong over de eerste seizoenshelft: 'Ajax een 8, voor mij een 6,5'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.