De Ligt baalt van penaltymisser: 'Dat zag er niet best uit'

Reacties

Matthijs de Ligt is blij dat Ajax zich ten koste van Roda JC Kerkrade geplaatst heeft voor het KNVB-bekertoernooi, maar de negentienjarige captain baalde wel van zijn eigen bijdrage.

De Ligt baalt van penaltymisser: 'Dat zag er niet best uit'

Ajax had het verrassend lastig met Roda, dat ver terugzakte en gegroepeerd verdedigde. Een strafschoppenserie moest uiteindelijk de beslissing brengen. 'Het was heel zwaar, zo hadden wij het ons niet voorgesteld', reageerde De Ligt, die halverwege de tweede helft inviel, tegenover FOX Sports.

'Roda deed het goed, ze bouwden een muur en het was moeilijk om daar doorheen te komen. We moesten meer creëren. We hebben tachtig voorzetten in de zestien gegooid, maar daar deden we niets mee. Onze bezetting voor het doel was niet goed genoeg om kansen te creëren en te scoren. Gemakzucht? Wellicht, ik denk dat het een combinatie van beide factoren was.'

De Ligt nam als captain zijn verantwoordelijkheid in de strafschoppenserie door de derde Ajax-penalty te nemen. De tiener miste afgelopen seizoen de beslissende strafschop tegen FC Twente en ook in Kerkrade ging het mis: zijn inzet verdween naast. 'Ik weet niet wat het is, ik heb er nog nooit één gescoord', zocht De Ligt hardop naar verklaringen. 

'Ik had me voorgenomen het heel anders dan vorig jaar te doen: met volle overtuiging, maar dit zag er niet best uit. Het was prettig dat we al met 2-0 voorstonden, maar alsnog moet hij erin. Dat kan ik mezelf kwalijk nemen', vertelde hij. 'Maar uiteindelijk ben ik blij, want het enige dat telt is doorgaan', aldus De Ligt, die woensdag werd verkozen tot Talent van het Jaar bij het NOC*NSF-gala.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.