De Laet te kort op Old Trafford voor trip naar Wolfsburg

Manchester United kan dinsdag tegen VfL Wolfsburg door de UEFA-reglementen ook geen beroep doen op Ritchie De Laet. Manager Alex Ferguson heeft slechts twee verdedigers tot zijn beschikking.

De Laet te kort op Old Trafford voor trip naar Wolfsburg

In het vliegtuig naar Wolfsburg was Patrice Evra de enige verdediger met ervaring. Oliver Gill was de andere defensieve kracht van Manchester United. Maar de negentienjarige belofte wacht nog op zijn eerste optreden in de hoofdmacht van The Mancunians.

Ferguson had De Laet (21) op het oog om de uitgeklede defensie te versterken. Maar de Belgische verdediger bleek niet speelgerechtigd in de Champions League. Volgens de reglementen van de UEFA kunnen jonge spelers op het laatste moment worden toegevoegd aan de selectie, maar alleen als die al twee jaar verbonden zijn aan de club. De Laet is pas sinds januari 2009 op Old Trafford.

Manchester United, dat al zeker is van een vervolg in de Champions League, wordt geplaagd door blessureproblemen. Ook Edwin van der Sar ontbreekt door een knieblessure. Daarnaast gunt Ferguson enkele vaste krachten rust. De absentie van Wayne Rooney, Ryan Giggs, Dimitar Berbatov en Federico Macheda biedt ruimte voor een plaats voor Cameron Stewart, Matty James, Magnus Eikrem en Oliver Norwood in de wedstrijdselectie. Het viertal uit de beloftes speelde nog niet in de hoofdmacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen