De Kogel moet 'gestolen' treffer toch afstaan aan Wolters

Reacties

Volgens de KNVB heeft Leon de Kogel de openingstreffer gemaakt in het duel tussen Telstar en Go Ahead Eagles (1-2), maar op tv-beelden was duidelijk te zien dat Randy Wolters hem maakte. Wat nu?

De Kogel moet 'gestolen' treffer toch afstaan aan Wolters

'We hebben de treffer aan Leon de Kogel toegekend omdat dat onze lievelingsspeler is', grapte een woordvoerder van de KNVB na het doornemen van de situatie. Maar in dit geval kan het natuurlijk helemaal niet zo lollig uitpakken voor bijvoorbeeld Ralf Seuntjens, als dit 'doelpunt' van De Kogel uiteindelijk beslissend is in de race om de topscorerstitel. En uiteindelijk tellen gewoon de statistieken en wordt al snel vergeten hoe treffers tot stand kwamen.

De regels schrijven voor dat de scheidsrechter op zijn formulier een bindend oordeel geeft. Bij twijfelgevallen wordt er na de wedstrijden nog even overlegd, maar Ingmar Oostrom gaf de treffer uiteindelijk toch aan De Kogel. En intussen lijkt er geen haan meer naar te kraaien.

Speciaal team
Toch is er ooknieuws voor De Kogel. Nederland heeft net als veel andere voetballanden een speciaal team dat opvallende wedstrijdsituaties doorneemt. Ook spelers zelf kunnen dit soort situaties aankaarten. Onder leiding van directeur operationele zaken Gijs de Jong komen diverse coördinatoren elke maandag bijeen om de afgelopen week door te nemen. En omdat de wedstrijd tussen Telstar en Go Ahead Eagles op maandagavond werd gespeeld, wordt die speelronde pas komende maandag onder de loep genomen.

De KNVB laat weten dat het betreffende spelmoment inderdaad al op de agenda staat, waarna De Kogel zijn treffer maandag dus kwijt is aan ploeggenoot Wolters en naar de derde plek in het topscorersklassement zakt. Pleister op de wonde: De Kogel heeft er wel een assist bij.

Topscorers Jupiler League
1. Ralf Seuntjens (VVV-Venlo) 18
2. Thomas Verhaar (Sparta Rotterdam) 16
3. Leon de Kogel (Go Ahead Eagles) 15
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.