De Jong wordt ploeggenoot van Sneijder bij Galatasaray

Reacties

Nigel de Jong maakt de overstap naar Galatasaray. De 31-jarige middenvelder komt over van Los Angeles Galaxy uit de Verenigde Staten en is gearriveerd in Istanbul om zijn overgang af te ronden.

De Jong wordt ploeggenoot van Sneijder bij Galatasaray

'Nigel heeft de kans om iets anders te gaan doen, met onze toestemming', aldus trainer Bruce Arena van Los Angeles Galaxy. 'Het gebeurt of het gebeurt niet.'

De Jong komt bij de Turkse topclub, zodra alle formaliteiten zijn afgerond, twee oude bekenden tegen: Wesley Sneijder en hoofdtrainer Jan Olde Riekerink. Sneijder speelde in het Nederlands elftal en bij Ajax samen met The Terrier. Olde Riekerink was tussen 2000 en 2002 coach van Jong Ajax, waar De Jong destijds deel van uitmaakte. Bij Gala is ook Ryan Donk in dienst en fungeert Frans Hoek als keeperstrainer.

De 81-voudig international stond sinds februari van dit jaar op de loonlijst in Los Angeles, waar hij achttien competitieduels speelde. Daarvoor was hij drieëneenhalf seizoen actief bij AC Milan. Zijn nieuwe club Galatasaray, dat vorig seizoen slechts zesde eindigde in de Süper Lig, is momenteel de koploper. Cim Bom Bom pakte dit seizoen al de Turkse Super Cup door landskampioen Besiktas via strafschoppen te verslaan.

Arena zal De Jong missen bij Galaxy. 'Hij is een heel goede speler. Het publiek begrijpt misschien niet helemaal hoe belangrijk hij is, maar hij is een cruciaal onderdeel van het team. We hebben hier geen andere Nigel de Jong rondlopen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.