De Jong: 'Over twee wedstrijden was PSV zeker niet minder'

Reacties

PSV-aanvoerder Luuk de Jong had logischerwijs de smoor in toen hij aanschoof voor de persconferentie na afloop van het duel tussen Borussia Dortmund en zijn ploeg in de Champions League.

De Jong: 'Over twee wedstrijden was PSV zeker niet minder'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
PSV
PSV

PSV gaf de wedstrijd in het eerste deel weg, zo bleek uiteindelijk. De Jong had ook door dat het een lastig begin was. 'Je merkt dat je de grip er niet op krijgt. Dan probeer je met de jongens te praten, al is dat in zo'n groot stadion als dit soms net even moeilijker. Op een gegeven moment kregen we van de zijlijn te horen dat we meer moesten opschuiven, en toen zag je dat we de controle terugkregen.'

Dwars door de teleurstelling heen kon de spits toch ook al trots zijn op zijn ploeggenoten. 'Ik ben trots op het team, ook al doet dit pijn. Ik heb denk ik nog nooit zoveel plezier gehad in het voetballen, in het domineren van tegenstanders. Ook vandaag, alleen misschien niet in de eindfase. We zijn denk ik aan een heel mooi seizoen bezig', aldus De Jong, die natuurlijk wel baalde van hoe dicht zijn ploeg bij een stunt was geweest.

Bekijk de persconferentie van Luuk de Jong

'Natuurlijk heb je het gevoel dat het erin zat. Over twee wedstrijden waren we zeker niet minder en hebben we grote fases gedomineerd. Dan moet je jezelf belonen, dat hebben we helaas niet gedaan', somberde de aanvaller, die nog aangaf dat hij die nacht nog wel een paar keer wakker zou schrikken van zijn gemiste kans in blessuretijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor PSV rest nu nog één missie: het binnenhalen van de titel. Met nog negen wedstrijden heeft het team van Peter Bosz tien punten voorsprong. De volgende opponent is voor De Jong een zeer bekende: FC Twente komt zondagavond naar Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.