'De Jong op weg om een van Barcelona's beste aankopen van deze eeuw te worden'

Reacties

'De remontada van een kampioen', kopt het Catalaanse dagblad Sport na de 2-3 triomf van Barcelona bij Valencia. In Mestalla, waar het voor De Blaugranas recent zo vaak misging, knokte de equipe van Alfred Schreuder (de vervanger van de geschorste Ronald Koeman) zich aan de hand van Frenkie de Jong en Lionel Messi terug van een 1-0 achterstand.

'De Jong op weg om een van Barcelona's beste aankopen van deze eeuw te worden'
© Pro Shots
Valencia
Valencia
2 - 3
Barcelona
Barcelona

'Het leek helemaal mis te gaan nadat Valencia via Gabriel Paulista de score had geopend. Een nachtmerrie leek aanstaande, maar nu mag Barcelona weer dromen. Toen het er écht op aankwam, toonde Barcelona karakter', schrijft Sport in zijn verslag.

Volgens de krant speelde De Jong een sleutelrol in de comeback. 'Hij is een totale voetballer geworden. Zijn optredens in de tweede helft brengen het team vaak tot leven.' De ex-Ajacied wordt beloond met een 7 en moet daarmee alleen aan Messi (8) voorrang verlenen.

Ook El Mundo Deportivo constateert dat 'De Jong een van de redenen was voor de comeback van Barcelona.' De krant geeft de Nederlander zelfs vier sterren, eentje meer dan Messi. De kritische noot is afkomstig van Marca, dat constateert dat De Jong minder dominant speelde dan in de laatste duels. Met name in de door Barcelona gewonnen finale van het Copa del Rey-toernooi tegen Athletic de Bilbao maakte de Oranje-international grote indruk.

La Vanguardia is aanzienlijk positiever. 'Onvervangbaar', staat er in het spelersrapport bij De Jong, die een 8 incasseert. 'Hij werkt toe naar de status van een van de beste aankopen van Barcelona deze eeuw. De Jong is overal te vinden en breekt als geen ander defensies open. Bovendien is hij ook zeer dreigend, zoals je ook tegen Valencia weer zag.'

AS vergelijkt het Barcelona van zondagavond met een 'mythologische held die door de hel is gegaan, maar het achteraf wel kan navertellen'. In de krant laat voormalig Gouden Bal-winnaar Luis Suárez Miramontes optekenen dat Barcelona zich tot kampioen zal kronen. 'Ze maken weliswaar veel fouten, maar ze zijn beter dan de rest. Daarom zullen ze aan het langste eind trekken.'

Ranglijst
Door de triomf staat Barcelona op 74 punten na 34 speelrondes. In dertien van de zestien seizoenen waarin de Catalanen minimaal deze oogst bijeen hadden gespeeld in deze fase van de competitie werden ze ook kampioen. Alleen in 2012, 2014 en 2017 lukte dat niet. Deze jaargang wacht een intense ontknoping, want ook Atlético Madrid, Real Madrid en Sevilla wanen zich nog kansrijk. Zaterdag wacht de clash tegen koploper Atlético in Camp Nou.

Het titelverloop in La Liga:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.