De Jong na mislukte transfer: 'Grootaandeelhouder trok stekker eruit'

Reacties

Het was een grootaandeelhouder en niet de trainer die de transfer van Luuk de Jong naar Girondins Bordeaux verhinderde. Op Deadline Day waren er alleen nog een paar handtekeningen nodig en toch klapte de deal.

De Jong na mislukte transfer: 'Grootaandeelhouder trok stekker eruit'

Op PSV TV blikt De Jong terug op de merkwaardige gang van zaken rond de mislukte transfer. 'Het was voor mij een heel mooie stap om te maken. Aan de telefoon liet de trainer ook weten me er graag bij te willen hebben, maar toen werd het ineens stil.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de media werd gespeculeerd dat de coach, Jocelyn Gourvennec, zich had bedacht en zijn zinnen had gezet op Nicolas de Préville van Lille. Die spits kwam vervolgens ook, maar dat lag volgens De Jong niet aan Gourvennec. 'Het lijkt me sterk dat je een speler gaat bellen, zegt dat je gecharmeerd van hem bent, hem er graag bij wil halen, en dat je dan in n keer zegt van niet.'

De 27-jarige spits was twee jaar geleden nog topscorer, droeg in een minder succesvol vorig seizoen nog de aanvoerdersband, maar is de status van aanvoerder inmiddels kwijtgeraakt aan Marco van Ginkel én hij moest zijn basisplaats inleveren bij Jürgen Locadia. Een transfer leek voor alle partijen dan ook de meest wenselijke oplossing.

Het was volgens de voormalig PSV-aanvoerder een grootaandeelhouder van de club die de transfer blokkeerde. 'De club moet alles uiteindelijk op hem terugkoppelen en hij trok ineens de stekker eruit en zei dat ik financieel niet haalbaar was. Dat is natuurlijk heel apart als je als club wel zo ver gaat om een bod uit te brengen', aldus de spits.

Wat De Jong precies financieel onhaalbaar maakte, is onduidelijk. De PSV-spits zou naar verluidt zes miljoen euro kosten, terwijl De Préville voor zo'n acht miljoen euro is overgekomen van Lille. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.