De Jong legt vinger op de zere plek bij PSV: 'Dat kan niet gebeuren'

PSV-aanvoerder Luuk de Jong baalt stevig van de nederlaag van zijn ploeg in Groningen. De 32-jarige spits is vooral ontstemd over het einde van de eerste helft, waarin PSV drie goals om de oren kreeg.

FC Groningen
4 - 2
PSV
PSV

'Dit was een heel rare wedstrijd', begon De Jong achteraf zijn analyse bij ESPN. 'De eerste helft is er niets aan de hand, tot we die tegengoal krijgen door een eigen fout. Dan ben je het even helemaal kwijt en kom je 3-0 achter', blikt de invaller terug op de desastreuze zeven minuten in De Euroborg.

'Je kan een tegengoal krijgen, maar daarna moet je er gewoon weer staan met elkaar. Dat we die tweede en derde zo snel om onze oren krijgen, dat kan gewoon niet gebeuren. Dan weet je dat deze wedstrijd al bijna verloren is', aldus De Jong.

'Waar dat aan ligt, is heel moeilijk te zeggen. Zij krijgen na die 1-0 ineens een boost en hoop. Dat zag je. Dan vliegen ze erin bij die corner en zit alles even helemaal mee bij hen, dat is iets wat je de tegenstander eigenlijk niet moet geven, dat kleine beetje hoop. Daar moet je uit zien te komen. Dan moet je misschien een keer iemand onderuit halen of een bal een keer wegschieten, nu bleven we daarin hangen en sta je ineens 3-0 achter. Dan wordt het een heel moeilijke middag', vervolgde hij.

PSV creëerde in de tweede helft nog volop kansen. De Jong zelf was nog dicht bij de gelijkmaker, maar stuitte op de lat. 'We maakten net voor rust nog de 3-1. Dan ben je natuurlijk wel boos op elkaar in de kleedkamer, maar probeer je het met elkaar nog wel om te draaien. Dan maak je de 3-2 en krijg nog heel wat kansen, maar hij wilde er gewoon niet in vandaag. Soms heb je van die dagen, maar dat mag gewoon niet gebeuren', oordeelde de PSV-captain.