De Jong houdt met Sevilla Sociedad van koppositie af

Reacties

Sevilla heeft zondagavond in eigen huis gewonnen van Real Sociedad. Luuk de Jong speelde negentig minuten bij de thuisploeg, die met de zege de Basken van een zeer knappe koppositie afhield.

De Jong houdt met Sevilla Sociedad van koppositie af
Sevilla
Sevilla
3 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Midweeks had De Jong nog moeten toekijken hoe zijn ploeggenoten met 3-2 verloren van Eibar. Vanwege het drukke programma had trainer Julen Lopetegui de Nederlander wat rust gegund. Tegen de ploeg van Martin Ødegaard, een van de La Liga-smaakmakers van dit seizoen, kon de voormalige PSV-spits dus zijn jacht op zijn eerste competitiegoal in Spanje vervolgen.

In zijn zesde La Liga-duel zou De Jong opnieuw niet scoren. Pas in de 42ste minuut noteerde hij zijn eerste doelpoging, een zeer lastige kopbal die ver over ging. Daarvoor had de Oranje-international al wel twee zeer fraaie goals gezien, want in de vierde minuut stond het al 0-1 voor Sociedad. Clubtopscorer Mikel Oyarzabal maakte zijn vierde van het seizoen na een zeer fraaie assist van de Belg Adnan Januzaj.

Na ruim een kwartier was de gelijkmaker ook zeer fraai. Op aangeven van Ever Banega scoorde Nolito met een beheerste dropkick: 1-1. In het vervolg van het eerste bedrijf was Sevilla de bovenliggende partij, maar werd er niet meer gescoord.

Direct na rust werd De Jong gezocht, maar zijn kopbal kwam niet uit de verf. Hoewel De Jong dus, net als in eerdere duels van dit seizoen, wel nuttig was en hard werkte zal de doelpuntendroogte hem niet lekker zitten. Duidelijk is ook dat hij nog niet goed en genoeg in stelling gebracht wordt, want tot doelpogingen komt hij nauwelijks.

De Nederlander stapte wel met een overwinning van het veld. In de 47ste minuut had Lucas Ocampos zich immers op fraaie wijze richting vrijheid geslalomd en was zijn afronding in de bovenhoek al even fraai: 2-1. Ondanks een grote kans voor invaller Alexander Isak (ex-Willem II) werd het daarna 3-1. Kort nadat Joan Jordan de paal had geraakt namens Sevilla, tikte Franco Vázquez de 3-1 binnen. Dankzij een late goal van Portu, op aangeven van Ødegaard, werd het 3-2. Toch kwam Sociedad niet meer tot een gestolen punt.

Met de eerste thuiszege van dit seizoen zette Sevilla het voortdurende overwicht dus om in een zege en werd Sociedad in punten achterhaald. De Basken zagen de gedroomde koppositie in rook opgaan en verdienden een dergelijke beloning ook niet.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.