De Jong en Van der Vaart melden zich af voor Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk kan woensdag tijdens het oefenduel met Oostenrijk niet beschikken over Nigel de Jong en Rafael van der Vaart, die zich geblesseerd hebben afgemeld.

De Jong en Van der Vaart melden zich af voor Oranje

Van der Vaart liep de kwetsuur zaterdag op tijdens het thuisduel met Bolton Wanderers (2-1 winst), waarin hij zich halverwege moest laten vervangen. De 88-voudig international had op dat moment al een strafschop benut én gemist. Onderzoek na de wedstrijd wees uit dat Van der Vaart de interland aan zich voorbij moet laten gaan.

Door zijn afzegging hoeft Van Marwijk nog geen definitieve beslissing te nemen over de plek op het middenveld naast aanvoerder Mark van Bommel. Tijdens de afwezigheid van De Jong, die buiten de selectie werd gelaten vanwege zijn beenbrekende tackle op Hatem Ben Arfa begin oktober 2010, deed Van der Vaart het uitstekend op de controlerende positie.

De Jong zat, voor het eerst sinds het incident, weer bij de selectie. Maar de middenvelder van Manchester City kampt met een enkelblessure en meldde zich om die reden af bij Van Marwijk. De bondscoach roept vooralsnog geen vervangers op voor het tweetal. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's