De Jong en Memphis schenken Xavi tweede competitiezege op rij

Reacties

Barcelona heeft ook de tweede competitiewedstrijd onder leiding van Xavi gewonnen. De Catalanen hadden het zaterdag knap lastig met Villarreal, maar boekten uiteindelijk een overwinning dankzij Frenkie de Jong en late treffers van Memphis Depay en Philippe Coutinho.

De Jong en Memphis schenken Xavi tweede competitiezege op rij
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
1 - 3
Barcelona
Barcelona

Xavi had basisplaatsen in petto voor De Jong en Memphis, en voor de negentienjarige Abde Ezzalzouli was het de eerste keer in zijn carrière dat hij mocht starten in het eerste elftal. Sergiño Dest en Luuk de Jong bleven negentig minuten op de bank zitten. Barcelona had in de eerste twintig minuten het beste van het spel en kreeg voldoende kansen om te scoren. Een kopbal van Ezzalzouli werd gekeerd door Gerónimo Rulli, Memphis mikte naast, Gavi trof de paal en na achttien minuten had Memphis het vizier opnieuw niet op scherp staan na een voortreffelijke steekpass van De Jong. De Oranje-spits raakte de bal niet goed en schoof hem naast.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Villarreal liet zich in aanvallend opzicht ook niet onbetuigd en had na zes minuten misschien wel een strafschop verdiend toen Gerard Piqué een schot van Arnaut Danjuma met de arm tegenhield, na een dramatische terugspeelpass van Eric García. Danjuma was sowieso de gevaarlijkste man aan de kant van Villarreal, want hij kreeg in het vervolg van de eerste helft nog twee mogelijkheden. De thuisploeg mocht overigens van geluk spreken dat men na drie minuten gewoon met elf man op het veld mocht blijven staan: Dani Parejo ging hard door op Sergio Busquets en kwam weg met een waarschuwing.

In de tweede helft werd de ban snel gebroken. Na drie minuten volleerde Jordi Alba de bal vanaf links richting doel, waarna het leer via Memphis en Rulli bij De Jong terechtkwam, die het leer alleen maar een laatste zetje hoefde te geven. De Jong maakte daarmee zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Blaugrana. Halverwege de tweede helft ontsnapte Barcelona opnieuw aan een strafschop tegen: Eric García hing Raúl Albiol bij een duel om de nek, maar de scheidsrechter greep niet in en werd ook niet gecorrigeerd door de VAR.

Barcelona kwam dus opnieuw goed weg, maar een kwartier voor tijd was men minder fortuinlijk. Nadat Manu Trigueros al een kans had laten liggen (schot over) was het Samuel Chukwueze die er 1-1 van maakte. Barcelona leverde de bal bij een inworp simpel in, Danjuma verlengde tot bij Chukwueze en de Nigeriaan punterde raak. Barcelona leek dan ook genoegen te moeten nemen met een punt, maar Memphis besliste anders. De spits pikte de bal op na een matige kopbal Pervis Estupiñán, omspeelde Rulli en schoof de bal van dichtbij in het doel. Later maakte Coutinho er uit een strafschop nog 1-3 van, nadat hij zelf in de zestien naar het gras was gewerkt door Juan Foyth.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.