De Jong: 'Cambuur is Feyenoord in het klein'

SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft tijdens de gewonnen Friese derby genoten van zijn elftal én de supporters van de thuisploeg.

In het thuisduel met SC Heerenveen stond na acht minuten de 2-1 eindstand al op het scorebord. 'We zijn geweldig begonnen en hebben Heerenveen in de hele eerste helft opgejaagd', verklaarde De Jong bij FOX Sports. 'Op het laatst begonnen de krachten wat weg te stromen en was het nog even billenknijpen, maar ik vond de overwinning terecht.'

Cambuur klimt door de zege naar de negende plaats, maar De Jong wilde niet praten over Europees voetbal. 'We hebben elf wedstrijden voor het einde al dertig punten, dat is heilig voor ons. Dit is geweldig voor Cambuur. Als we ons handhaven, dan doen we het hartstikke goed. Laat clubs als Heerenveen zich maar met de play-offs bemoeien.'

De Jong had ook nog bijzonder lovende woorden over voor de achterban van Cambuur. 'Onze supporters waren niet normaal, ze hebben ons geweldig gesteund. Deze club zit zo diep in het hart bij die mensen, het is een soort Feyenoord in het klein. De fans kunnen de komende weken trots zijn.'