Cambuur treft in Heerenveen productieve ploeg

Reacties

● De ontmoeting in Leeuwarden van vorig seizoen (3-1) is de enige van de vier thuiswedstrijden in de Eredivisie die Cambuur van Heerenveen wist te winnen (G1, V2).

Cambuur treft in Heerenveen productieve ploeg

● Cambuur bleef in 2014 ongeslagen tegen Heerenveen in de competitie (W1, G1), terwijl de drie duels daarvoor door Heerenveen werden gewonnen.

● SC Cambuur–SC Heerenveen van afgelopen seizoen is de Eredivisiewedstrijd met de meeste overtredingen sinds de start van 2013/14 (44).

● De Leeuwarders verloren zes van de laatste zeven thuiswedstrijden in de Eredivisie (W1).

● Cambuur heeft al zeventien Eredivisieduels op rij niet de nul gehouden; een evenaring van het clubrecord dat werd neergezet tussen maart 1994 en september 1998.

● Cambuur scoorde in 2015 maar één keer in het eerste uur van de wedstrijd, tegenover vier treffers in de laatste dertig minuten.

● In het nieuwe kalenderjaar heeft Cambuur nog niet gewonnen, de Leeuwarders verloren zelfs vier keer op rij en zijn bezig met de slechtste reeks sinds 1999 (toen vijf duels op rij verlies).

● Toch draait de ploeg een historisch goed seizoen tot nu toe, nog nooit had Cambuur zoveel punten na 22 speelronden (27 punten).

● Heerenveen scoorde dit kalenderjaar vaker dan elk ander Eredivisieteam (dertien goals).

● SC Heerenveen gebruikte dit seizoen pas zeventien verschillende spelers in de basiself, minder dan elke andere ploeg.

● Heerenveen is ongeslagen in zijn laatste vier uitduels (W2, G2) en incasseerde slechts twee treffers.

● Geen enkele huidige Heerenveen-speler maakte dit Eredivisieseizoen een doelpunt met het hoofd; de naar FC Twente vertrokken Hakim Ziyech maakte als enige een kopgoal voor de Friezen.

● Mark Uth (vijf goals, vijf assists) en Sam Larsson (vier goals, drie assists) waren bij vijftien van de laatste zestien Heerenveen-treffers betrokken.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.