De Jong buitengewoon terneergeslagen: 'Het wordt heel, heel zwaar'

Barcelona staat na de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Paris Saint-Germain op de drempel van uitschakeling in de Champions League. Het zou voor het eerst sinds 2007 zijn dat de Catalanen de kwartfinales niet bereiken.

Barcelona
Barcelona
1 - 4
PSG
PSG

Het duel met PSG was vanaf de eerste minuut enerverend, met kansen voor beide ploegen. Na een klein half uur versierde Frenkie de Jong een strafschop voor de thuisploeg na licht contact met Layvin Kurzawa. Lionel Messi benutte de penalty en zette Barça nog op voorsprong, maar daarna gaf de ploeg van Ronald Koeman het helemaal weg.

Direct na de wedstrijd stond De Jong de Spaanse media langs het veld te woord. De Nederlander maakte daarbij een buitengewoon terneergeslagen indruk. 'We begonnen nog redelijk, maar in de tweede helft waren zij superieur', bekende de Oranje-international, die zelf ook zijn stempel niet op de wedstrijd kon drukken.

Door de 1-4 nederlaag heeft Barcelona een mirakel nodig voor de return in Parijs over drie weken. 'Het wordt heel, heel zwaar, maar we gaan het proberen. We moeten eerst in het bekertoernooi ook nog een comeback voor elkaar zien te krijgen', verzuchtte De Jong. 'En we hebben natuurlijk ook de competitie nog.'

De Nederlander werd gevraagd naar een verklaring voor de onmachtige prestatie van zijn ploeg tegen een PSG dat met Neymar en Ángel di María toch twee belangrijke spelers miste. Is deze selectie wel goed genoeg voor het hoogste podium? 'Ik denk het wel, er zijn altijd oplossingen te vinden', antwoordde De Jong.