De Jong bij Oranje na afhaken Dost en Locadia

Reacties

Luuk de Jong is door bondscoach Dick Advocaat opgeroepen nu Bas Dost en Jürgen Locadia zich hebben afgemeld. De twee spitsen zijn geblesseerd afgehaakt voor de komende twee interlands van het Nederlands elftal.

De Jong bij Oranje na afhaken Dost en Locadia

Na overleg met KNVB-arts Edwin Goedhart besloot Locadia zich af te melden voor de vriendschappelijke interlands tegen Schotland en Roemenië. 'Ik ben vanochtend in Zeist geweest, maar dokter Goedhart heeft geconstateerd dat het niet verstandig is om deze wedstrijden te spelen', aldus de aanvaller op de PSV-website.

De afzegging is een streep door de rekening van bondscoach Dick Advocaat, die zondag spits Janssen zag afvallen. Daar kwam het afhaken van Bas Dost dus ook nog bij. De spits van Sporting Lissabon raakte zondagavond geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Sporting Braga. Hoewel Sporting-coach Jorge Jesus stelde dat de blessure meeviel, weerhouden de hamstringklachten Dost ervan om in actie te komen voor Oranje.

De Jong speelde op 25 maart zijn laatste interland. De dertienvoudig international heeft het dit seizoen moeilijk bij PSV, waar de spits niet meer zeker is van een basisplaats. De 27-jarige De Jong maakte zondag tegen FC Twente (4-3 zege) pas zijn eerste goal van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.