De Jong betrokken bij cruciaal Sevilla-doelpunt in Granada

Luuk de Jong heeft na twee wedstrijden in La Liga nog niet gescoord, maar Sevilla FC won vrijdagavond wel weer. Net als de eerste uitwedstrijd van het seizoen werd er ook op bezoek bij Granada gewonnen.

Granada
Granada
0 - 1
Sevilla
Sevilla

Luuk de Jong was vorige week al een paar keer gevaarlijk namens Sevilla FC bij de gewonnen seizoensouverture (0-2 winst op Espanyol). Tot een eerste treffer in La Liga kwam het nog niet voor de van PSV overgekomen spits. Vrijdagavond begon hij op bezoek bij Granada weer in de basis bij de formatie van coach Julen Lopetegui, die voor de tweede keer op rij een uitduel speelde.

De Nederlandse spits werd in de eerste helft ook regelmatig gezocht door zijn ploeggenoten. De defensie van Granada, die in de eerste wedstrijd van het seizoen vier goals moest slikken (4-4 tegen Villarreal), hield de sterke spits echter steeds met twee man in de smiezen. Kansen waren er wel aan beide kanten. Álvaro Vadillo was er namens Granada het dichtst bij met een schot op de paal, maar ook Nolito had namens de Sevilla de score kunnen openen. Zijn poging werd gestopt door Granada-doelman Rui Silva.

Botsing
Een tegenvaller was er wel voor De Jong en consorten. Sergio Reguilón, die dit seizoen gehuurd wordt van Real Madrid en vorige week ook trefzeker was, kwam keihard in botsing met Víctor Díaz. De huurling van Real Madrid kon niet verder en verliet in tranen het veld. Díaz kon wel verder, met hoofdbescherming.

Zeven minuten na rust was het De Jong die een grote rol had bij een goal van zijn ploeg. Hij maakte de goal niet zelf, maar nadat hij op weg naar het vijandelijke doel wederom door twee Granada-verdedigers gestopt moest worden, was het Joan Jordán die de bal gemakkelijk voor het intikken had: 0-1.

Die Sevilla-goal noopte de thuisploeg om de aanval op te zoeken, maar de bezoekers uit Sevilla hielden stand. Daarmee meldt Lopetegui zich met zijn ploeg bovenaan de ranglijst van La Liga met de volle winst uit de eerste twee duels.