De interlandcijfers van Cristiano Ronaldo onder de loep

Cristiano Ronaldo kan zich in de komende WK-kwalificatieduels met Israël en Luxemburg kronen tot Portugees topscorer aller tijden. VI nam de interlandcijfers van de veelscorende international onder de loep.

De interlandcijfers van Cristiano Ronaldo onder de loep

Slechts vier doelpunten is Cristiano Ronaldo nog verwijderd van het recordaantal treffers dat Pauleta voor de Portugese nationale ploeg maakte. De gewezen aanvaller maakte in de periode tussen 1997 en 2006 in 88 interlands 47 doelpunten. Ronaldo staat op 43 treffers.

Ronaldo speelde tot dusverre beduidend meer interlands (106) dan Pauleta en moet qua doelgemiddelde dus sowieso zijn meerdere erkennen in Pauleta. Maar als we kijken naar het belang van de goals, dan heeft de sterspeler van Real Madrid de betere papieren.

Cristiano Ronaldo maakte slechts negen van zijn 43 doelpunten in vriendschappelijke duels, tegen 22 treffers in oefenwedstrijden voor Pauleta, wat neerkomt op bijna de helft van zijn totale productie voor Portugal. Daarnaast kwam Ronaldo in EK- en WK-kwalificatieduels tot 36 goals, vijftien meer dan de huidige topscorer aller tijden.

Ronaldo bracht de Portugese ploeg met zestien van zijn 43 doelpunten op voorsprong in een interland en trok zeven keer eigenhandig de stand gelijk. Met dertien goals vergrootte hij de marge in een wedstrijd naar twee doelpunten in Portugees voordeel. Slechts zeven treffers hadden louter statistische waarde.

Het moet raar lopen wil de 106-voudig international vrijdag en komende dinsdag níet tot scoren komen. In de eerste twaalf officiële wedstrijden van dit seizoen was Cristiano Ronaldo voor club én land al goed voor zestien goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen