'De Hulk' dendert als een stoomwals terug in de harten van de Arsenal-fans

Reacties

Een van de sterkhouders van Arsenal is dit seizoen Sead Kolasinac, terwijl de 25-jarige back vorig jaar juist nog het geploeter van The Gunners verpersoonlijkte. De supporters hebben de man uit Bosnië en Herzegovina weer in hun harten gesloten en zien hem als een belangrijke pion in de strijd om de Champions League-tickets.

'De Hulk' dendert als een stoomwals terug in de harten van de Arsenal-fans

An unexpected star van Arsenal, zo wordt hij dit seizoen liefkozend genoemd door sommige fans. Een geuzennaam met een bijsmaak, want zó vleiend is het nou ook weer niet als mensen verbaasd opkijken als je goed presteert. En toch is dat precies wat er dit seizoen gebeurt met Sead Kolasinac. Hoewel hij pas in 19 van de 31 competitieduels meedeed, staat hij negende op de lijst van Arsenal-spelers met de meeste speelminuten. En áls hij speelt, doet hij dat heel behoorlijk.

De bonkige Bosniër is nou niet bepaald een gepolijste voetballer. Als een stoomwals dendert hij over de linkerflank, zijn aanvallende kwaliteiten zijn onmiskenbaar, verdedigend valt er nog weleens wat op hem aan te merken. Hij heeft zich dit seizoen echter teruggeknokt in de harten van de Arsenal-fans. Nadat hij in de zomer van 2017 gratis en voor niets overkwam van Schalke 04, waren de verwachtingen hooggespannen. In het duel om het Community Shield scoorde hij direct, in zijn eerste weken werd hij tweemaal Speler van de Maand bij The Gunners, maar daarmee had hij zijn hoogtepunt al vroeg gehad.

In het ploeterseizoen 2017/18, de afscheidstournee van manager Arsène Wenger, werd hij slachtoffer van de zoektocht van de felbekritiseerde Fransman. Arsenal speelde regelmatig met drie centrumverdedigers en twee wingbacks op de flanken, één van hen was de Bosniër. Maar toen het systeem met vier verdedigers op lijn zijn rentree maakte, viel Kolasinac buiten de boot: Nacho Monreal en zelfs de rechtsbenige Ainsley Maitland-Niles kregen de voorkeur.

Ook in het begin van dit seizoen wees niets op een glansrol. Kleine pijntjes hielden hem meer dan eens buiten het elftal, maar langzaam maar zeker krabbelt hij op. Kolasinac is goed voor vijf assists, maar die cijfers zijn slechts een kleine indicatie van zijn waarde voor de ploeg. Als een van de vleugelspelers in het herontdekte 3-5-2-systeem creëert hij meer kansen, komen zijn voorzetten steeds vaker aan en maakt hij steeds minder overtredingen. Hij is een van de steunpilaren van het Arsenal dat inmiddels de topvier van de Premier League binnen is geslopen.

Die positie moet Arsenal zondagmiddag zien vast te houden, in een traditioneel moeilijke uitwedstrijd bij Everton. En mocht Theo Walcott meedoen bij The Toffees, komt het tot een clash met zijn voormalig teamgenoot bij Arsenal. 'Hij is een absolute tank', was Walcott in 2017 al lovend over Kolasinac. 'Echt, hij is een beest, ongelooflijk. Ik zie hem iedere dag in de gym bezig, je ziet dat hij goed eet en uitstekend op zichzelf let.'

Kolasinac zal het allemaal met een glimlach aanhoren. Dit seizoen bewijst De Hulk, zoals een van zijn bijnamen luidt, dat hij meer dan alleen een dommekracht is.

Everton
Everton
1 - 0
Arsenal
Arsenal
Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.