De Guzman schiet Feyenoord langs Vitesse

Feyenoord heeft geen fout gemaakt tegen Vitesse en staat weer zij aan zij met Ajax en NAC Breda op de tweede plaats van de Eredivisie. In een vlakke wedstrijd maakte Jonathan de Guzman het verschil: 1-0.

Op slag van rust mocht De Guzman naar binnen komen vanaf de rechterflank. Tegenstander Gill Swerts legde de Canadese Nederlander geen strobreed in de weg en de uithaal met links van De Guzman belandde fraai in de verre hoek achter doelman Piet Velthuizen.

Het was een van de spaarzame hoogtepunten in De Kuip. Feyenoord was nog furieus begonnen. De eerste tien minuten hanteerde de thuisclub een hoog tempo en miste Luigi Bruins een goede kans. Na het beginoffensief liet Feyenoord het afweten en was het wandelvoetbal.

Hoewel Vitesse in de eerste minuten werd overlopen, herstelde de ploeg van coach Aad de Mos zich goed. In de tweede helft kregen de Arnhemmers in de gaten dat er wellicht iets te halen viel. Anduele Pryor was in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker met een knal van afstand die onschadelijk werd gemaakt door Henk Timmer.

De Feyenoord-doelman onderscheidde zich ook in de laatste minuut van de wedstrijd. Timmer had een katachtige redding in huis op een inzet van Santi Kolk van erg dichtbij. Het verzet van Vitesse werd in blessuretijd gebroken doordat Paul Verhaegh een rode kaart kreeg, nadat hij de doorgebroken Andwélé Slory had neergelegd.