De Guzman en Willems buigen voor Leipzig, videoarbiter nekt Rekik

Eintracht Frankfurt heeft zijn meerdere moeten erkennen in RB Leipzig, dat door de zege in het spoor bleef van de nieuwe koploper 1899 Hoffenheim. Karim Rekik beleefde met Hertha BSC een teleurstellende middag.

RB Leipzig – Eintracht Frankfurt 2-1
Na de midweekse zege op 1. FC Köln keerden Jetro Willems en Jonathan De Guzman terug in de basis bij Eintracht Frankfurt. Maar de twee Nederlanders konden niet voorkomen dat RB Leipzig een groot overwicht opbouwde. In de 28ste minuut kwam dat tot uitdrukking in de score. Na een ongelukkige terugspeelbal van de net ingevallen Kevin-Prince Boateng raakte keeper Lukas Hradecky de bal verkeerd, waarna De Guzman in de problemen kwam. Via Marcel Sabitzer en Timo Werner kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Jean-Kevin Augustin, die van dichtbij de 1-0 maakte.

Na bijna een uur was Sébastien Haller na een vrije trap van Willems dicht bij de gelijkmaker. Tien minuten later was de hoop van Frankfurt verdwenen na de 2-0 van Timo Werner, die de onzorgvuldigheid in de defensie genadeloos afstrafte. Eintracht kwam ondanks een slotoffensief niet verder dan de aansluitingstreffer van invaller Ante Rebic een kwartier voor het einde. Omdat een kopbal van Simon Falette na een vrije trap van Willems in de slotfase op de paal strandde, klom RB Leipzig met de benauwde zege naar de zesde plaats.

1899 Hoffenheim – Schalke 04 2-0
Het duel van de ploegen van de jongste trainers in de Bundesliga werd een prooi voor Julian Nagelsmann. Schalke 04-coach Domenico Tedesco (32) moest zijn twee jaar jongere 1899 Hoffenheim-collega Julian Nagelsmann na afloop feliciteren. Door de zege is Hoffenheim ook koploper van de Bundesliga, al kan Borussia Dortmund vanavond de eerste plaats weer overnemen.

In de dertiende minuut brak Dennis Geiger de ban. Dankzij voorbereidend werk van Steven Zuber tekende de negentienjarige middenvelder met een schot van achttien meter voor zijn eerste Bundesliga-treffer van zijn carrière. Schalke 04 maakte genoeg aanspraak op de gelijkmaker. Maar de kansen ten spijt, de 1-1 voor Die Königsblauen bleek te hoog gegrepen. Onder anderen Jevhen Konoplyanka na een gespiegelde Robben-actie had het vizier net niet goed afgesteld. In de blessuretijd maakte Lukas Rupp aan alle onzekerheid een einde: 2-0.

FSV Mainz 05 – Hertha BSC 1-0
Hertha BSC toonde zich bij FSV Mainz 05 in defensief opzicht van zijn solide kant. Karim Rekik en consorten hielden de Berlijnse defensie goed dicht, ook al gold dat ook voor de collega's van Mainz. Voor het eerst dit seizoen werd er in de eerste helft van de Bundesliga-duel geen enkel schot op doel genoteerd. Zeven minuten na de hervatting kwam daarin verandering. Scheidsrechter Tobias Stieler had er wel de hulp van de videoarbiter voor nodig. Na beraad keerde hij terug op zijn beslissing een overtreding van Rekik op Yoshinori niet te bestraffen.

Pablo De Blasis toonde zich vanaf elf meter koelbloedig en tekende zo voor de vijfhonderdste Bundesliga-treffer van FSV Mainz 05. Het bleek genoeg voor de tweede zege. Hertha beet zich stuk op de achterstand. De rode kaart voor aanvoerder Vedad Ibisevic wegens het beledigen van de arbiter nam in de laatste minuut de laatste Berlijnse hoop weg.

VfB Stuttgart – FC Augsburg 0-0
Jeffrey Gouweleeuw heeft zich met FC Augsburg niet kunnen handhaven in de top van de Bundesliga. De formatie van trainer Manuel Braun kon tegen VfB Stuttgart de reeks van drie zeges geen vervolg geven. Alfred Finnbogason was een van de aanvallers aan wie de kansen niet besteed waren. Augsburg staat vierde met een achterstand van drie punten op koploper Hoffenheim.

Werder Bremen – SC Freiburg 0-0
De degradatiekraker tegen SC Freiburg is voor Werder Bremen uitgelopen op een teleurstelling. Ondanks een surplus aan kansen bleven de doelpunten achterwege, waardoor Werder opnieuw niet tot een zege kwam en zeventiende blijft. Freiburg staat met een punt meer één plaats hoger.