De grote rentree van Super Mario: Balotelli gaat onder Berlusconi spelen

Reacties

Mario Balotelli heeft een akkoord bereikt met Monza voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De dertigjarige Italiaan tekent snel een contract tot het einde van het seizoen bij de club uit de Serie B.

De grote rentree van Super Mario: Balotelli gaat onder Berlusconi spelen
© Pro Shots

Balotelli werkte de voorbije weken in stilte al aan een rentree, hij trainde mee bij een amateurclub bij hem in de buurt om fitter te worden. De 36-voudig international zit al sinds begin juli zonder club, na zijn vertrek bij Brescia. Bij die club stelde hij vorig seizoen ronduit teleur met slechts negentien optredens in de Serie A en vijf goals.

Bij Monza wordt Balotelli een nieuwe kans gegund door een paar oude bekenden van hem. De club is een nieuw project geworden van clubeigenaar Silvio Berlusconi en voorzitter Adriano Galliani, de oude beleidsbepalers van AC Milan. De twee haalden eerder met Kevin-Prince Boateng al een andere blikvanger met een verleden in San Siro en voormalig Milan-speler Cristian Brocchi is sinds oktober 2018 al de coach bij de club die als doel heeft zo snel mogelijk te promoveren naar de Serie A. Monza staat nu achtste op het tweede niveau.

Balotelli is Berlusconi en Galliani dankbaar voor de nieuwe kans, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De aanvaller ondergaat maandag een medische keuring en zet daarna zijn krabbel onder het contract tot het einde van het seizoen. In de verbintenis is ook een optie voor een extra seizoen opgenomen.

Galliani
Galliani laat in een reactie weten: 'Dit is echt de laatste kans voor hem. Ik heb goed met hem gesproken en ik ben gek van Mario. Gezien zijn kwaliteiten begrijp ik niet waarom het niet beter gaat met hem. Mario heeft ook kort gesproken met Berlusconi, die ook enthousiast was.'

Lees hieronder een portret van Balotelli dat wij eerder dit jaar maakten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.