De Graafschap zoekt nog creatieve middenvelder en doelman

Reacties

Nu de rookwolken van de promotie zijn opgetrokken, wacht voor De Graafschap de taak om de selectie Eredivisie-waardig te krijgen. De eerste stappen zijn al gezet.

De Graafschap zoekt nog creatieve middenvelder en doelman

De Doetinchemse club ziet de begroting stijgen van 6,3 naar ongeveer 8,5 miljoen euro. De spelersbegroting zal parallel lopen aan de stijging. 'Maar we gaan niet opeens gekke dingen doen', aldus technisch manager Peter Hofstede.

De Graafschap nam afgelopen week afscheid van tien spelers. De club zegde de contracten onlangs al op van Tim Receveur, Tim Keurntjes, Kevin van Diermen, Andrew Driver en Rannick Schoop. De Doetinchemmers hoopten aanvankelijk wel door te gaan met doelman Filip Bednarek en Mark Diemers, maar zij gaven zelf aan elders te willen kijken. Voor Bednarek is belangstelling vanuit Polen, terwijl Diemers wordt begeerd door onder meer NAC Breda, Willem II en Fortuna Sittard. Beide spelers hielden na de promotie de optie voor alsnog een langer verblijf in Doetinchem open, maar dat lijkt niet langer aan de orde. Ook de huurlingen Sjoerd Ars (Fortuna Sittard), Tarik Tissoudali (Le Havre) en Daryl van Mieghem (Heracles Almelo) zullen niet terugkeren op De Vijverberg.

Tegenover de tien vertrekkende spelers staat de komst van zeker vier versterkingen. De club zet in op transfervrije spelers. 'En dan niet tien of elf, dat is onzin', schetste trainer Henk de Jong onlangs al. 'Nee, gewoon vier spelers die direct iets kunnen toevoegen. Verder krijgen alle spelers de kans die afgelopen seizoen de promotie hebben afgedwongen. Dat verdienen zij ook.'

De Graafschap hengelde afgelopen week twee aanwinsten binnen: Stef Nijland en Mo Hamdaoui. In een eerder stadium legde De Graafschap al Helmond Sport-spits Jordy Thomassen vast. Het vizier van de clubleiding is momenteel voornamelijk gericht op een creatieve middenvelder, terwijl een nieuwe doelman ook nog op het wensenlijstje staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.