De Graafschap zet beste beentje voor in treurige coldcasezaak

Reacties

De Graafschap hoopt zijn steentje te kunnen bijdragen bij het oplossen van het raadsel over de dood van Sem Vijverberg. De eerstvolgende thuiswedstrijd van de club uit de Keuken Kampioen Divisie, op 2 april tegen FC Dordrecht, zal in het teken staan van deze coldcasezaak.

De Graafschap zet beste beentje voor in treurige coldcasezaak
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
0 - 3
FC Dordrecht
FC Dordrecht

Het pasgeboren jongetje werd in 2006 gevonden in het riet langs een vijver in Doetinchem, vlakbij het stadion van De Graafschap. De politie startte direct een groot onderzoek en kwam tot de conclusie dat de baby (die bij een gebrek aan een identiteit naar De Vijverberg werd vernoemd) met grof geweld om het leven was gebracht. Het is nooit vast komen te staan wie er verantwoordelijk is voor dit misdrijf.

Vijftien jaar na dato hoopt het coldcaseteam Oost-Nederland met de mediacampagne die in de maanden maart en april wordt gehouden informatie te krijgen waarmee deze zaak alsnog kan worden opgelost. In de zoektocht naar zoveel mogelijk aandacht is er aangeklopt bij De Graafschap, dat graag medewerking verleent.

'Wij kennen een grote betrokkenheid bij onze stad en onze regio en we zijn blij met de aandacht die deze zaak krijgt vanuit de politie', zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. 'De politie hoopt na al die jaren deze zaak alsnog op te lossen. Als wij kunnen bijdragen aandacht te krijgen voor deze trieste zaak, doen we dat graag.'

Bekijk hier al onze video's
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.