De Graafschap wint in spektakelstuk met acht doelpunten

De Graafschap heeft een knappe prestatie neergezet in Den Haag. ADO Den Haag verloor op spectaculaire wijze met 3-5 van de Doetinchemmers.

Na ruim tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via een goal van Charlton Vicento, maar moest het drie minuten later weer aan de bak door een eigen doelpunt van Aleksandar Radosavljevic.

Een fout van De Graafschap-doelman Yves de Winter zorgde ervoor dat Lex Immers zijn ploeg op voorsprong kon zetten. Wederom mochten de Hagenaren niet lang nagenieten, aangezien Michael de Leeuw een minuut later de 2-2 liet aantekenen.

Het spektakel werd er in de tweede helft niet minder op. ADO kwam opnieuw op voorsprong via Immers en leek de wedstrijd onder controle te hebben, totdat de Superboeren veerkracht toonden.

Het tweede doelpunt van De Leeuw betekende de 3-3, enkele minuten later was Gil Vermouth met een schitterend schot verantwoordelijk voor de voorsprong. Het leed voor ADO werd almaar groter, toen Soufian El Hassnaoui met de 3-5 de winst veilig stelde.

ADO eindigt het seizoen als vijftiende, terwijl De Graafschap succesvol in de nacompetitie moet zijn om zich te handhaven in de Eredivisie. Foto: VI Images