De Graafschap-trainer De Jong schept duidelijkheid over lastige privé-situatie

Reacties

De Graafschap-trainer Henk de Jong heeft donderdag een toelichting gegeven op de lastige situatie waarin hij verkeert. De Jong weet nog niet of hij langer in Doetinchem blijft werken, maar dat heeft niets van doen met zijn sportieve ambities of de situatie waarin De Graafschap verkeert.

De Graafschap-trainer De Jong schept duidelijkheid over lastige privé-situatie

De laatste dagen is er onduidelijkheid over de toekomst van De Jong in de Achterhoek. De trainer merkte zelf dat het nieuws met hem op de loop ging. 'Het zwabbert nu alle kanten op, waar ik zelf niets aan kan doen', zegt De Jong op het Twitter-kanaal van De Graafschap.

'Dat heeft niet met journalisten te maken, maar wel met een aantal sites. Die halen dingen van forums, die mensen mij in de mond proberen te leggen. Dat geeft niet, daar ben ik nu wel aan gewend, maar het wakkert wel iets aan. Ook in een club', geeft De Jong aan.

De coach van de Superboeren legt uit dat de gezondheid van zijn vrouw op dit moment te wensen overlaat. Zelf rijdt hij dagelijks op en neer van Drachten naar Doetinchem en dat heeft impact op het gezin. 'Daar heb ik mee te dealen', aldus De Jong, die nadenkt over een oplossing.

'Dat duurt niet lang, ik ga er op korte termijn een beslissing over nemen. De club De Graafschap heeft mij een fantastische aanbieding gedaan, er is warmte over en weer. Ik ben stapelgek met de club, maar dit heeft gewoon met een privé-situatie te maken.'

'Ik ga kiezen bij welk team ik moet zijn', verduidelijkt De Jong, die daarmee doelt op het voetbalgedeelte en de privé-situatie. 'We gaan kijken wat er mogelijk is. Ik hoor allerlei clubs, dat wordt aangewakkerd door mensen. Dan denk ik: kom aan jongens, even een beetje respect.'

Samenvatting: De Graafschap - ADO Den Haag
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.