De Graafschap stelt gretige en transfervrije Powel teleur

Wekenlang hoopte hij op een terugkeer bij de club waar hij in het verleden zo succesvol was. Maar Berry Powel (33) aasde tevergeefs op een derde periode bij De Graafschap, de club waarmee hij in het verleden twee keer promoveerde en in 87 competitieduels goed was voor liefst vijftig treffers.

De Graafschap stelt gretige en transfervrije Powel teleur

De Doetinchemse club zoekt nog altijd een spits en was geïnteresseerd, maar de belangstelling heeft niet geresulteerd in een verbintenis. De clubleiding laat weten er alles aan te hebben gedaan, maar het resultaat was een veredeld jeugdcontract voor de routinier, die een belangrijke schakel moest zijn in het aanvalsspel.

Powel ontbond dinsdag zijn contract bij het Spaanse Elche, waardoor hij transfervrij de overstap kon maken. De spits is nog altijd zeer begaan met de Superboeren, en was bereid flink in te leveren. Hij zette wel in op een tweejarig contract en een mogelijkheid om zichzelf buiten het voetbal verder te ontwikkelen om in de toekomst in een andere functie werkzaam te zijn voor De Graafschap. De Doetinchemmers lieten vooraf weten hiermee akkoord te gaan, maar uit de aanbieding sprak zeer weinig waardering.

'Iedereen weet dat ik geen geldwolf ben', aldus Powel. 'Bovendien is mijn liefde voor De Graafschap bekend. Alleen als ik van het bedrag mijn vaste lasten nog niet eens kan betalen, en er ook geen perspectief was voor ontwikkeling buiten het veld, dan houdt het op. Heel spijtig, want ik zag een terugkeer heel erg zitten.'

De Graafschap deed twee keer een nieuwe aanbieding en zegt er alles aan te hebben gedaan. 'We hebben Berry een salaris geboden, dat voor Eerste Divisie-begrippen goed is', zegt technisch manager Roland Vroomans. 'Meer konden we niet doen.' De supporters van De Graafschap lieten in de afgelopen weken nadrukkelijk weten een terugkeer van Powel sterk toe te juichen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen