De Graafschap maakt in tumultueus duel gehakt van Go Ahead Eagles

Reacties

In de eigen Adelaarshorst heeft Go Ahead Eagles zondag een nieuwe dreun opgelopen. De Graafschap hield zich met 0-4 nog in. Het duel werd in de eerste helft korte tijd stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld.

De Graafschap maakt in tumultueus duel gehakt van Go Ahead Eagles
Doelman Filip Bednarek (De Graafschap) probeert te blussen met zijn bidon

John Stegeman tekende deze week een contract bij zijn oude liefde, waar hij vanaf het nieuwe seizoen eindverantwoordelijk is. De trainer van Heracles Almelo zal zijn geschrokken van wat zijn oude liefde op het veld liet zien tegen de Superboeren.

De bezoekers hadden een groot spandoek meegenomen om hun ploeg aan te moedigen in Deventer. Scheidsrechter Rob Dieperink moest de wedstrijd al na een minuut stilleggen vanwege vuurwerk op het veld.

Na het oponthoud liet De Graafschap direct zien waarvoor het was gekomen. Na een kwartier aandringen was het raak voor de bezoekers. Jordy Tutuarima passeerde twee tegenstanders en bediende Daryl van Mieghem op maat: 0-1. De tweede treffer volgde na een klein uur spelen. Tarik Tissoudali nam goed aan en legde de bal keurig neer voor Frank Olijve, die de marge verdubbelde.

Niet veel later besliste Tissoudali het duel na voorbereidend werk van Van Mieghem. Toen Fabian Serrarens de vierde treffer aantekende, leek een monsterscore in de maak. Kansen op een grotere uitslag waren er zeker, maar een grotere vernedering bleef uit.

Na het laatste fluitsignaal kwamen supporters het veld op. Sinds 22 mei 2016, toen de ploegen elkaar troffen in de strijd om promotie naar de Eredivisie, is het onrustig tussen deze supportersgroepen. Destijds kwam na afloop van het duel ook tot ongeregeldheden (video).

Het bestuur van de Go Ahead Eagles veroordeelt de gedragingen 'van een klein deel van het publiek', laat de club weten in een statement op de clubsite. 'Go Ahead Eagles schaamt zich diep. De club stelt alles in het werk om gepaste maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken.'

Voor de Eagles betekent het verlies de dertiende nederlaag in 27 duels. Volgend weekend gaat de ploeg van Jan van Staa op bezoek bij koploper Jong Ajax. De Graafschap ontvangt vrijdag FC Dordrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.