De Graafschap legt proefspeler Nieuwpoort vast

Reacties

Sven Nieuwpoort is de komende twee seizoenen speler van De Graafschap. De 23-jarige verdediger was al enige tijd op proef bij de Doetinchemmers. Hij moet nog wel medisch gekeurd worden.

De Graafschap legt proefspeler Nieuwpoort vast

Nieuwpoort doorliep de jeugdopleiding van Ajax, dat hem vanaf januari 2013 anderhalf jaar lang uitleende aan Almere City FC. Voorafgaand aan het seizoen 2014/15 tekende Nieuwpoort een contract voor twee seizoenen bij Go Ahead Eagles.

'Met de komst van Sven hebben we adequaat ingespeeld op de op dit moment magere bezitting van onze verdediging', aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. De club zag deze zomer onder anderen centrumverdedigers Robin Pröpper en Ted van de Pavert vertrekken. 'Sven kan als rechtsback en centrale verdediger uit de voeten. Hij heeft ons de afgelopen dagen overtuigd van zijn kwaliteiten.'

Ook Nieuwpoort zelf is verheugd met zijn overgang. 'Vanaf het eerste moment had ik het in Doetinchem naar mijn zin. Ik ben blij dat ik deel mag uit maken van deze club en kan niet wachten op de start van de competitie.' De Graafschap begint het nieuwe seizoen in de Jupiler League op vrijdag 5 augustus met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.