De Graafschap hoopt op miraculeuze ontsnapping na zeperd in Venlo

Voor De Graafschap wordt het heel moeilijk om de nacompetitie nog te ontlopen. De ploeg van Henk de Jong verloor zaterdag met ruime cijfers van VVV-Venlo, terwijl FC Emmen eerder deze avond won van FC Utrecht.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
4 - 1
De Graafschap

Voor De Superboeren werd het zo een teleurstellende avond, die nog wel zo goed was begonnen. De Graafschap kwam al na een minuut op voorsprong in Venlo, toen Damian van Bruggen met een sliding onbedoeld Furdjel Narsingh de diepte in stuurde. De aanvaller van De Graafschap bleek veel sneller te zijn dan zijn tegenstanders en liet VVV-keeper Lars Unnerstall kansloos met een schot in de verre hoek.

VVV stelde teleur in zijn zoektocht naar de gelijkmaker en na een halfuur had coach Maurice Steijn al twee keer gewisseld. Josimar Lima moest het veld verlaten door een blessure, maar Van Bruggen werd naar de kant gehaald vanwege een tactische ingreep. Ralf Seuntjens kwam voor hem binnen de lijnen en de invaller schoot de 1-1 achter Nigel Bertrams. Kort voor rust voorkwam de keeper van De Graafschap dat VVV op voorsprong kwam, met een redding op een kopbal van Christian Kum.

In de eerste tien minuten van de tweede helft waren er kansen voor beide ploegen, voordat VVV op voorsprong kwam. Nils Röseler brak door en wipte de bal over Bertrams richting het doel, waar Peniel Mlapa vlak voor de lijn het laatste zetje gaf. Een paar minuten later viel direct de beslissing. Jay-Roy Grot was het eindstation van een flitsende tegenaanval en maakte de 3-1 voor VVV. Vlak voor het eindsignaal zorgde Moreno Rutten voor het slotakkoord.

De Graafschap heeft na de zeperd in Venlo een wonderlijke eindsprint nodig om zich nog zonder play-offvoetbal veilig te spelen. Fortuna Sittard heeft vijf punten meer, en nog een thuiswedstrijd tegen NAC Breda tegoed, terwijl FC Emmen zes punten voorstaat. Dinsdag komt Emmen op bezoek in Doetinchem en deze degradatiekraker is voor De Graafschap dus de laatste strohalm. VVV hoeft zich geen zorgen te maken over degradatie en staat nu elfde in de Eredivisie.