De Graafschap heeft voor negende keer beet en strikt Benschop

Reacties

Charlison Benschop is de nieuwe spits van De Graafschap. De aanvaller keert terug op De Vijverberg. Hij komt over van Fortuna Sittard.

De Graafschap heeft voor negende keer beet en strikt Benschop

Afgelopen winter streek Benschop neer in Limburg. Na een halfjaar bij het Duitse SV Sandhausen moest hij de Eredivisionist helpen lijfsbehoud te bewerkstelligen. Dat lukte, maar Benschop kon zich nauwelijks uit de schaduw van collega-aanvallers Mats Seuntjens, Zian Flemming en Paul Gladon plaatsen.

Flemming vertrok, maar met Burak Yilmaz haalde Fortuna een spits van kaliber in huis als vervanger. Daardoor was er voor Benschop nog maar weinig perspectief op speeltijd. De Graafschap zag de kans en hapte toe.

In 2019 kwam Benschop al een halfjaar uit voor de Superboeren. De aanvaller kwam op huurbasis over van FC Ingolstadt en kwam tot achttien duels en vijf treffers. Degradatie wist Benschop echter niet te voorkomen.

Behalve voor De Graafschap, Fortuna Sittard, Ingolstadt en Sandhausen kwam Benschop ook uit voor Stade Brest, AZ, Fortuna Düsseldorf, Hannover 96 en Apollon Limassol. De 32-jarige centrumaanvaller is na Alexander Büttner, Siem de Jong, Lion Kaak, Jan Lammers, Rio Hillen, Xandro Schenk, Robin Schouten en Mees Bakker aanwinst nummer negen van de Doetinchemmers.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.