De Graafschap heeft Poldervaart met jaar vertraging alsnog binnen

Reacties

De Graafschap heeft de komst van Adrie Poldervaart bevestigd. De 51-jarige trainer tekent een contract voor twee jaar bij de Doetinchemse club en komt over van FC Groningen, waar hij drie jaar werkzaam was.

De Graafschap heeft Poldervaart met jaar vertraging alsnog binnen
© Pro Shots

Dat De Graafschap bij Poldervaart is uitgekomen, is geen verrassing. Vorig jaar stond de naam van de trainer al bovenaan de lijst in de Achterhoek. Destijds had hij nog een eenjarig contract met FC Groningen, waar hij assistent-trainer van Danny Buijs was, en dus informeerde de Doetinchemse clubleiding bij FC Groningen naar een overgang. Technisch manager Mark-Jan Fledderus hield echter vast aan een transfersom van 100 duizend euro voor zijn assistent-trainer.

De Graafschap vond dat een te buitensporig bedrag en koos met Reinier Robbemond voor een alternatief. Dat liep op niets uit en onlangs nam de Doetinchemse club afscheid van de trainer, die inmiddels actief is als assistent-trainer van Willem II. Opvallend genoeg liet Fledderus enkele maanden nadat hij Poldervaart aan zijn contract had gehouden aan hem weten dat zijn aflopende verbintenis, net als die van FC Groningen-hoofdtrainer Danny Buijs, niet zou worden verlengd. Daardoor is Poldervaart transfervrij en kwam hij opnieuw op de radar van De Graafschap.

De Graafschap maakt kans op promotie naar de Eredivisie, de club plaatste zich als nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie voor de play-offs.
© Pro Shots
De Graafschap maakt kans op promotie naar de Eredivisie, de club plaatste zich als nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie voor de play-offs.

De clubleiding legde in de voorbije periode onder aansturing van de nieuwe technisch manager Peter Bijvelds een zorgvuldig selectieproces af en ging met meerdere trainers in gesprek. Onder meer René Hake en Andries Jonker waren in beeld, maar de keuze van De Superboeren viel na meerdere gesprekken op boerenzoon Poldervaart, opgegroeid op de boerderij in Oudenhoorn. De trainer zal bij De Graafschap, waar Jan Vreman als interim-hoofdtrainer momenteel de selectie onder zijn hoede heeft, komend seizoen worden bijgestaan door de assistent-trainers Richard Roelofsen, Mees Siers en keeperstrainer Tim Rondeel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.