De Graafschap geeft Roda JC pak rammel tijdens doelpuntenshow Lieftink

Reacties

De Graafschap heeft ook de tweede wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie op overtuigende wijze gewonnen. Roda JC Kerkrade (voor de Limburgers was het al het derde duel van het seizoen) kreeg op De Vijverberg een flink pak slaag. Hoofdrolspeler was Elmo Lieftink, die tweemaal schitterend scoorde.

De Graafschap geeft Roda JC pak rammel tijdens doelpuntenshow Lieftink
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
4 - 0
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

Op het moment dat het vorige KKD-seizoen werd afgebroken, stond De Graafschap soeverein tweede. Een ticket voor de Eredivisie leverde dat uiteindelijk niet op, maar door die prestatie gelden de Doetinchemmers samen met SC Cambuur dit seizoen wel als topfavoriet voor promotie naar de Eredivisie. Dat geldt zeker niet voor Roda JC, dat 2019/20 afsloot als zeventiende, maar door de selectie flink te versterken en de eerste twee wedstrijden van dit seizoen overtuigend te winnen (0-4 bij Jong Ajax, 3-0 tegen TOP Oss) wél weer wat kleur op de wangen heeft.

Om de hernieuwde ambities kracht bij te zetten, werden er in Kerkrade deze week weer wat aanwinsten van naam binnengehaald, maar Fabian Serrarens (ex-De Graafschap) en Erik Falkenburg begonnen op de bank. Het was in de eerste helft juist een nieuwkomer aan Doetinchemse zijde die de spotlights overtuigend pakte. Lieftink had in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch al laten zien te kunnen scoren (tijdens de 4-0 zege maakte hij er eentje) maar de van Go Ahead Eagles overgekomen middenvelder trof zaterdag zelfs twee keer doel én deed dat beide keren bijzonder fraai.

Lieftink opende het bal met een heerlijke zwabberknal van zo'n 25 meter, nadat Roda JC de bal in de opbouw inleverde. Met zijn poeier liet hij keeper Youri Roulaux volledig kansloos. Dat was de jonge goalie ook bij de 2-0, toen Lieftink een afvallende bal met links net buiten de zestien heerlijk op de pantoffel nam. Waar hij aan de eerste twee goals weinig kon doen, ging Roulaux bij de 3-0 flink in de fout. Hij kwam bij een diepe bal op Daryl van Mieghem ver uit zijn doel, maar was veel te laat. De vleugelaanvaller tikte de bal vervolgens voorbij de goalie en kon 'm simpel in het lege doel schuiven.

Daarmee was de lucht er wel uit bij de bezoekers, de ploeg van Jurgen Streppel kwam via Ralf Seuntjens ook nog op een 4-0 achterstand. De aanvoerder van De Graafschap tikte raak uit de rebound, na een schot van Jordy Tutuarima en bepaalde de eindstand. Zodoende heeft De Graafschap ook de tweede wedstrijd van het seizoen vrij eenvoudig weten te winnen. Daarmee profiteren de Superboeren van trainer Mike Snoei direct van een misstap van de (op papier) belangrijkste concurrent: Cambuur ging vrijdagavond thuis verrassend onderuit tegen Go Ahead.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een huurling van City, maar ook nodige amateurisme: 'KKD leukste competitie ter wereld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.