De Graafschap baalt van afgekeurde wereldgoal, Volendam ruikt periodetitel

SC Cambuur heeft zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. De ploeg van Henk de Jong was vrijdag snel klaar bij FC Dordrecht en zag achtervolger De Graafschap punten verspelen bij FC Den Bosch. Dat laatste deed vooral Branco van den Boomen pijn. Ondertussen heeft FC Volendam de tweede periodetitel voor het grijpen.

FC Dordrecht
2 - 4
SC Cambuur
SC Cambuur

FC Dordrecht is een club met problemen, op én buiten het veld. Eerder deze week kwam naar buiten dat de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie er vanwege financiële zorgen rekening mee houdt dat dit weleens het laatste seizoen in het betaalde voetbal kan zijn. Tegen koploper SC Cambuur kon Dordrecht de eigen supporters niet aan een opsteker helpen. Bij rust was het verschil tussen de twee ploegen al enorm (1-4).

Robin Maulun zette Cambuur op voorsprong, voordat Pedro Marques met een benutte strafschop de score terug in evenwicht bracht. Mees Hoedemakers stelde namens Cambuur weer orde op zaken en vervolgens scoorden ook Kellian van der Kaap en Maulun nog voor de bezoekers uit Friesland. Cambuur vond het in de tweede helft niet nodig om door te drukken en liet Stef Gronsveld nog de 2-4 maken, waarna er goed nieuws uit Den Bosch kwam.

FC Den Bosch
2 - 2
De Graafschap

De Graafschap leek geen fout te gaan maken bij FC Den Bosch, toen het in het tweede bedrijf een 0-2 voorsprong te pakken kreeg. Na een doelpuntloze eerste helft opende Daryl van Mieghem vijf minuten na rust de score, waarna Ralf Seuntjens drie minuten later direct de marge verdubbelde. Lang bleef deze marge niet staan, want Paco van Moorsel bracht al snel de aansluitingstreffer op het bord.

Na het doelpunt van laatstgenoemde leek Van den Boomen nog voor hét hoogtepunt van de avond te zorgen, toen hij een vrije trap van eigen helft (!) in het doel van Den Bosch schoot. De wereldgoal werd echter geannuleerd, omdat de bal nog niet stil lag op het moment dat Van den Boomen uithaalde. Dat deed extra zeer bij De Graafschap toen Leo Väisänen de 2-2 binnenkopte.

Telstar
Telstar
1 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Naast De Graafschap ging ook NAC Breda in de fout. De ploeg van Ruud Brood kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Telstar en werd hierdoor op de ranglijst ingehaald door het doordenderende FC Volendam. Huseyin Dogan zette NAC in Velsen-Zuid nog wel op het goede spoor, maar Elayis Tavsan zorgde ruim tien minuten in de tweede helft voor de gelijkmaker. Dat bleek het slotakkoord te zijn.

FC Eindhoven
1 - 4
FC Volendam
FC Volendam

Wim Jonk heeft FC Volendam aan het voetballen gekregen. De Noord-Hollanders begonnen zeer teleurstellend aan het seizoen, met slechts drie zeges uit de eerste elf speelronden, maar vervolgens is het gaan lopen. De overwinning bij FC Eindhoven (de Volendamse goals kwamen van Gijs Smal (2), Nick Doodeman en Francesco Antonucci) betekende alweer de zevende driepunter op rij. Volendam is nu zeer dicht bij het winnen van de tweede periodetitel: een overwinning in eigen huis tegen MVV volstaat volgende week.

Excelsior
Excelsior
2 - 1
N.E.C.
N.E.C.

NEC is afgehaakt in de strijd om de tweede periodetitel. De Nijmegenaren verloren vorige week met 2-1 van Volendam, waardoor zij de koppositie in de periode moesten afstaan, en gingen vrijdag ook onderuit bij Excelsior. Na doelpunten van Sander Fischer (Excelsior) en Ole ter Haar Romeny (NEC) werd Joël Zwarts de Rotterdamse matchwinner. In de tweede periode staat NEC nu vijf punten achter op Volendam; dat is volgende week niet meer goed te maken.