De gemengde bekergevoelens van Haps: van zilver naar dubbel goud

Reacties

Afgelopen zondag zouden Feyenoord en FC Utrecht tegenover elkaar staan in de bekerfinale, maar de kraker in De Kuip kon vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Inmiddels is er een streep door het restant van het seizoen gezet en is het nog maar de vraag of deze bekerfinale ooit nog ingehaald kan worden. Feyenoorder Ridgeciano Haps wacht gespannen af op wat er besloten zal gaan worden.

De gemengde bekergevoelens van Haps: van zilver naar dubbel goud
© Pro Shots

Haps heeft verschillende ervaringen overgehouden aan een bekerfinale. Drie jaar geleden stond hij met AZ in de eindstrijd tegen Vitesse, die door twee doelpunten van Ricky van Wolfswinkel met 0-2 werd verloren. Een jaar later (vandaag precies twee jaar terug) kwam Haps erachter dat de bekerfinale ook heel mooi kon zijn. Weer stond AZ in de eindstrijd, weer gingen de Alkmaarders onderuit. Maar Haps was op dat moment al Feyenoorder en stond nu wél met 'de Dennenappel' in zijn handen.

Het was een bijzondere Dennenappel die Haps met Feyenoord won. Vanwege de honderdste editie van het bekertoernooi was de prijs goudgekleurd. De Rotterdamse doelpunten kwamen van Nicolai Jørgensen, Robin van Persie en Jens Toornstra en Haps slaagden er met zijn medeverdedigers Kevin Diks, Jan-Arie van der Heijden en Sven van Beek in op spelers als Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst te beteugelen: 0-3. De KNVB-beker bleef in De Kuip.

© Pro Shots

De vreugde was groot bij Haps, maar hij hield zich in. ' Voor mij was het extra bijzonder om een jaar na de verloren bekerfinale tégen AZ te spelen, omdat ik met veel oude ploeggenoten op het veld stond', blikt de linksback terug op de website van Feyenoord. 'Na afloop heb ik daarom op het veld bewust ook niet te uitbundig gefeest, hoewel ik natuurlijk wel blij was.'

Pas in de kleedkamer brak voor Haps het feest echt los. 'Voor mij was de bekerwinst een mooi slot van mijn eerste jaar bij Feyenoord. Ik had ook mede voor Feyenoord gekozen omdat ik voor de prijzen wilde spelen. Het was heel mooi dat ik die ambitie in mijn eerste jaar direct kon waarmaken.'

Door de ervaring van 22 april 2018 vindt Haps het extra jammer dat de bekerfinale van afgelopen zondag niet door kon gaan. 'Zeker, daar baalde ik ontzettend van, al wil ik voorop stellen dat voetbal op dit moment niet het belangrijkste is in de wereld. Alleen al de aanloop naar zo'n finale is heel mooi om mee te maken. Ik was er ook van overtuigd dat we die beker uiteindelijk in De Kuip hadden kunnen houden', klinkt het.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.